Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Basiscontractprijs daalt verder

De Basiscontractprijs voor vleeskuikens is verder gedaald naar 70,5 cent per kilo. Dat is een daling van 0,5 cent ten opzichte van vorige week. Door de daling komt de prijs nu uit het laagste niveau van de afgelopen vier jaar.

Verwacht wordt dat de Basiscontractprijs onder druk blijft staan.

Zware vleeskuikens

De afgelopen weken was sprake van een ruim aanbod aan te zware vleeskuikens. Dit aanbod is nog altijd aanwezig, maar zal in de loop van volgende week wat minder worden. De afzet van dit vlees is moeilijk. Daarnaast is sprake van de seizoensgebonden dip in de consumptie van het vlees. Dit zet de prijzen onder druk.

Prijzen vrije vleeskuikens gelijk

De prijzen voor vrije vleeskuikens bleven op een gelijk niveau. De Belgische ABC-notering en de prijs van vleesverwerker Jan van Ee zakten beiden met 1 cent naar respectievelijk 88 en 76 cent per kilo.

Prognose: prijsdruk houdt aan.

Eén reactie

  • red

    En de toeslagen stijgen

Of registreer je om te kunnen reageren.