Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Evenwicht in afzet vleeskuikens

De markt voor vleeskuikens in Nederland is redelijk in evenwicht. Eén van de naweeën van de uitbraak van vogelgriep is dat er op dit moment wat minder vleeskuikens worden geslacht dan normaal het geval zou zijn.

Voor de markt komt dat echter goed uit, want ook de vraag naar pluimveevlees is niet al te groot.

Net als vorige week valt op dat de verkopen per dag nogal wisselen. Al met al blijven vraag en aanbod redelijk in evenwicht en dat resulteert in gelijkblijvende prijzen. Enige dissonant in deze is een prijsverlaging van 1 cent in de prijzen van Deinze naar 91 tot 93 cent per kilo.

Prognose: stabiele prijzen.

Eén reactie

  • Harkstede

    Wat toevallig? Dat er nu minder aanbod is de vraag naar vleeskuikens ook minder is! Weer een reden om de prijs niet te verhogen. P Hulshof.

Of registreer je om te kunnen reageren.