Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierprijzen tenderen hoger

De NOP-richtprijzen voor scharreleieren stonden afgelopen week nog wat onder druk. Toch voelt de markt voor deze eieren wat beter aan. Dat komt met name door een toenemende vraag van producenten van eiproducten en de verwerkers. Daarnaast neemt ook de interesse van ververijen toe. In tegenstelling tot de goede vraag vanuit de industrie laten de winkelbedrijven het juist nog een beetje afweten.

De NOP-richtprijzen voor kooi-eieren gaan over de hele linie omhoog. Dit weerspiegelt een afnemende aanbodsdruk vanuit Frankrijk. Ook Spanje droeg bij aan een groot aanbod van deze eieren op de Europese markt. Bovendien beschikte Polen ook over een ruim voldoende aanbod, zodat vanuit die hoek weinig vraag viel te bespeuren.

Prognose: stabiel tot hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.