Pluimveehouderij

Achtergrond 2254 x bekeken 9 reacties

Vraag naar kooi-eieren stijgt

De verwerkende industrie heeft veel behoefte aan kooi-eieren. Het aanbod daarvan is bovendien niet groot. Zodoende stijgt de NOP-notering voor witte kooi-eieren met 19 cent naar €5,46 per 100 stuks.

Bij supermarkten trekt de verkoop van scharreleieren niet zo hard meer aan als vlak na de zomervakanties. Zodoende blijft de prijsstijging van bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram beperkt tot 9 cent naar €5,94 per 100 stuks. Samen met de dalende voerkosten krijgen leghennenhouders voor het eerst sinds anderhalf jaar weer eens de kostprijs betaald. Hun verliezen in die periode zijn daarmee nog lang niet gecompenseerd.

Prognose: prijs hoger

Laatste reacties

 • Tonnis

  Beste meneer Klein Kranenberg, reken mij dat dan eens voor dat we nu weer op kostprijsniveau bezig zijn.

 • boerJohan

  Tonnis je hebt gelijk, we zitten nog onder kostprijsniveau te produceren zie kwin normen deel !

 • maartje gussinklo

  Er zijn maar weinig pluimveehouders in Nederland te vinden met een kostprijs voor scharrel van €5.94!

 • zon

  Je hoeft geen groot rekenwonder te zijn om de berekenen dat de prijs nog steeds niet kostendekkend is.
  Op een enkeling met afgeschreven spul en los van de bank na.

 • voshaar3

  en wat is de reactie van wakker dier op dit bericht?

 • Koen Franken

  Goed dat de prijs van de eieren wat omhoog gaat , ook de leaserechten schieten al ruim door de euro heen , moet niet gekker worden dit

 • bankivahoen

  C Sanders @, wacht maar even met rechten leasen , prijs gaat in december als een baksteen naar beneden. Hangen veel rechten boven de markt van alle bedrijven die lange leegstand hebben ( of gehad ).

 • Koen Franken

  Beste bankivahoen , geloof er helemaal niks van dat er nog veel rechten boven de markt hangen , heb vorig jaar ook een gedeelte al vroeg geleased tegen 0,40 en in december nog een gedeelte waar ik vervolgens wel 0,90 voor heb moeten betalen , dit jaar zal echt niet anders zijn , de rechten worden schaars !!

 • Koen Franken

  Inderdaad Sanders , veel vraag naar rechten , en de leegstand is zelfs dit jaar minder als voorgaand jaar . Daarbij komend ,vorig jaar hebben er nogal wat kippen gezeten zonder rechten waar ook wel links en recht wat op gecontroleerd is . Veel van deze pluimveehouders durven dit nu toch niet voor een tweede keer te doen .

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.