Pluimveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Vraag naar eieren loopt goed door

De vraag naar eieren loopt goed door. Vooral de verwerkende industrie heeft er behoefte aan. Sommige verwerkers hebben grote voorraden aangelegd, omdat zij in het najaar hogere eierprijzen verwachtten. Anderen hebben een tekort. De NOP-richtprijs voor witte kooi-eieren stijgt met 45 cent naar €5,27 per 100 stuks.

Supermarkten hebben hun herbevoorrading na de zomervakantie achter de rug. Consumenten kopen behoorlijk wat eieren, maar het aanbod is ook groot. Houders hebben eind juli en begin augustus veel nieuwe hennen opgezet. De NOP-notering voor bruine scharreleieren stijgt met 9 cent naar €5,85 per 100 stuks.

Prognose: prijs hoger

Laatste reacties

 • wilcovanlaar1

  Ben benieuwd hoe snel Herman van Welie zijn woorden (het blijft slecht tot 2021) terug moet nemen. Ik heb ook al velen horen voorspellen dat het voer niet meer goedkoper wordt ?

 • Bussemakers

  Beste Derk, ik snap niet wat veel hennen opzetten eind juli, begin augustus te maken heeft met het eventuele grote aanbod van consumptie-eieren op dit moment. Ik neem aan dat de eieren een bepaald gewicht moeten hebben voor ze naar de winkel gaan.

 • Wian

  Veel kippen op gezet in jullie en augustus dus nu een groot aanbod kleine eitjes, Wat stijgt er het meest op de Nop Notering deze week kleine eitjes. Hoe verzint hij het elke week weer die Derek

 • FarmerNL

  Hallo Derk, ik heb het een aantal weken geleden ook al eens gevraagd, toen haaldje snel jouw naam onder het artikel uit, maar is dit een redactioneel stuk of een NOP stukje dat samengesteld wordt samen met de NOP prijs?
  Lijkt me niet zo'n moeilijke vraag, graag antwoord.

 • Tuig

  kleine eitjes stijgen, witte eieren stijgen, gaan naar de industrie. Bruine tafeleieren stijgen niet of nauwelijks, supermarkten hebben genoeg.

 • zon

  Paar weken geleden had inkoop geen interesse,eieren zouden te duur zijn.
  Stijgen toch weer een beetje.
  Die informatie over die voorraden had je een paar weken geleden niet?
  Zal best moelijk zijn om een commentaar te geven,maar een ingewijde zou deze informatie toch moeten hebben.

 • Momfer

  ja ja, Wilco er ontstaat binnenkort een tekort aan eieren, ze vechten elkaar hier de tent uit om de eieren. ik ben de afgelopen week en vandaag al door 4 handelaren , waaronder 3 Duitsers , gebeld of ze mijn eieren konden kopen. Dat wordt weer kassa deze ronde, ik heb dan ook maar even ruimte gemaakt op mijn bankrekening!

 • MVonk

  Er is al langer geen overschot aan eieren en toch heb ik afgelopen jaar behoorlijk wat ruimte op mijn bankrekening gekregen. Deze zal komende jaren niet zo snel meer overlopen.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.