Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Vooral industrie vraagt meer eieren

De verwerkende industrie heeft ineens veel kooi-eieren nodig. Dat is heel opmerkelijk, omdat zij zich afgelopen weken vrij rustig hield met de inkoop van eieren. Daar is verandering in gekomen.

Ook de Britse groothandel bestelt meer kooi-eieren. Door de toename van de vraag en een klein aanbod stijgt de NOP-prijs voor witte kooi-eieren van 62 tot 63 gram met 29 cent naar €4,82 per 100 stuks.

De herbevoorrading van supermarkten na de vakanties is grotendeels achter de rug. Door een krap aanbod van vooral zware eieren stijgt de NOP-notering voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram met 19 cent naar €5,76 per 100 stuks.

Prognose: prijzen hoger

Laatste reacties

 • FarmerNL

  Er schijnt een tekort in oost Europa te zijn aan eitjes, daar is vraag, dus verdwijnen er eitjes van de NL markt die normaal de breker in gaan, afzet breekerij producten schijnt goed te zijn dus ook die mannen moeten op zoek naar eitjes.
  Verder nog steeds enkele Duitse partijen op pad in NL op zoek naar alternatieve eitjes.

 • Momfer

  @FarmerNL, Doe mij even een Duitser ik heb nog een partijtje freiland te koop.

 • FarmerNL

  Gewoon rond bellen, freiland is zeker gevraagd.

 • John*

  na regen komt zonneschijn.. de landbouweisen die gesteld worden raken de productie in oost Europa harder dan in het westen. met als gevolg daar een productievermindering en hier ruimte voor export.

 • Roelofsn

  De industrie vraagt ineens veel eieren, die verwacht dat ze nu nog voor weinig geld voorraden aan kan leggen. Prognose: Eierprijs stijgt flink!!

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.