Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Verkoop courante kipfilet loopt moeizaam

De afzet van zware kipfilet liep afgelopen maanden al slecht. Op dit moment gaan ook de lichte filets moeizaam van de hand.

Dat is zeer opmerkelijk, omdat de vraag naar lichte filets afgelopen weken nog goed doorliep. Poten gaan ook slecht van de hand. De basiscontractprijs daalt daardoor met 0,5 cent naar 77,5 cent per kilo.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Wat hier gebeurt is toch een rare gang van zaken.
  In de regio Versen (Duitsland) heerst ILT, mesters kunnen er niet van afkomen ze zijn bij elkaar gekomen om het gebied leeg te draaien zodat er 4 weken geen kuiken in dat gebied is.
  Maar de slachters gaan hier niet mee akkoord het gaat wel om 4miljoen plaatsen maar wel de prijs naar beneden praten!
  Lege haken kost ook geld ze leggen de rekening weer bij de mester!
  Dan moeten we het maar bij de voerboer halen en kuikenbroeier!

 • jp.bierema

  Tilly Sabco zal wel de oorzaak zijn. Alles schuift op naar het noorden. Frankrijk naar belgie en belgie naar nederland. Chauffeurs rijden zich het apezuur. Komt mooi uit, kunnen we hier de mesters uitwringen en houden ze zich weer eventjes koest. En eh, die antibiotica die ze buiten onze grenzen mogen gebruiken, ach wat kan ons slachters dat verrekken.
  Als het geld voor het opscheppen ligt aldaar dan moet je er met de kruiwagen naar toe, en gaat gelijk hier ook de prijs mooi naar beneden. Twee vliegen in één klap, wie doet je wat.
  En daar komt bij onze consument leeft op water en brood weet u wel, dus er wordt zowat niks verkocht?????????????????????????????????????????
  Laten we trouwens es een discussie starten over eendagskuikens, want dat gaat ook zo lekker tegenwoordig. Echt superkwaliteit, nooit meer antibiotica echt geweldig.De ene broederij is nog beter dan de ander. Selectie, wat is dat? Pootproblemen? Zou niet eens weten wat het is.

 • pantass

  hahaha... jp.bierema. Je weet het leuk te brengen.
  Maar je hebt wel gelijk. Al het goede spul gaat de grens over. Rusland wil zelfvoorzienend worden. Daarom slachtten ze daar op het moment maar de moederdieren.Ze hebben geen vleeskuikens meer. Hahaha. Broedeieren worden nog wel geimporteerd. Gaat toch nergens over. Ik heb een tijdje geleden eens naar de slachterij gebeld. Vroeg ze, waar ze eigenlijk mee bezig waren. Krijg je een raar antwoord en de toezegging dat ze de klacht mee zouden nemen in het overleg. Hahaha. Pannek.....

 • FarmerNL

  Nog even wachten, ILT in Rothkotter land en Brabant, inclusief noch wat IB-QX her en der.
  En Rothkotter is al de boer op aan het gaan om de gaten die in hun toelevering onstaat de komende maanden op te vullen met NL kuikens. Al op verschillende plekken geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.