Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Afzet pluimveevlees loopt nog moeizaam

De afzet van pluimveevlees loopt nog moeizaam, ondanks het mooie weer. Consumenten zouden meer producten moeten kopen voor de barbecue, maar de verkoop bij supermarkten valt nog tegen.

Bovendien is het aanbod van vleeskuikens groot. Daardoor zakt de basiscontractprijs voor de dieren met 0,5 cent naar 78,0 cent per kilo.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Goed bezig slachters ga vooral zo door dan hebben de oud ijzer boeren dit najaar het nog druk!

 • Paul Grefte

  Geachte Hengveld,

  Graag zou ik zien dat u uw naam wijzigt, de link naar mij wordt gelegd....

  Het zou u overigens sieren om onder uw eigen naam te reageren, net zoals het slachterijen zou sieren iets opener over hun prijsbeleid te communiceren en net zoals het Pluimveehouderij zou sieren eens iets dieper in de prijsvorming van vleeskuikens te duiken....
  Met vriendelijke groet,

  Paul Grefte, Hengevelde

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • jp.bierema

  Daar sluit ik mij helemaal bij aan.
  En Pluimveehouderij mag van mij ook wel eens aandacht besteden aan de ééndagskuikenkwaliteit en de invloeden daarop die kunnen zorgen voor kuikens die de eerste week gezond uit de eieren komen. Want dat is zo links en rechts een matige toestand met desastreuse gevolgen voor de vleeskuikenmester. De verdiencijfers van het LEI die dan voorgespiegeld wordt zit er heel ver naast. Helaas kijken slachters daar wel naar en denken dat we allemaal kapitalen verdienen.
  Nou dan kan ik nog wel een boekje opendoen!
  Kort gezegd:antibioticavrij mesten is nog ver weg met veel slechte eendagskuikens.

Of registreer je om te kunnen reageren.