Pluimveehouderij

Achtergrond 1557 x bekeken 6 reacties

Supermarkten kopen meer eieren

Door een grotere vraag van supermarkten na het einde van de vakanties loopt de afzet van scharreleieren beter. Daardoor stijgt de NOP-prijs van bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram met 15 cent naar €5,38 per 100 stuks. Nog niet alle vakantiegangers in Nederland en Duitsland zijn thuis. Zodoende zal de prijsstijging van scharreleieren komende weken doorzetten.

De verwerkende industrie houdt zich rustig met het aankopen van kooi-eieren. Zij heeft voldoende voorraden en koopt alleen het hoognodige. De NOP-notering voor witte kooi-eieren van 62 tot 63 gram stijgt hierdoor minder snel (plus 8 cent naar €4,40 per 100 stuks).

Prognose: prijs hoger

Laatste reacties

 • Momfer

  wellicht is het tijd om de kooi notering af te schaffen en een vrije uitloop en een bio notering in te voeren. het aandeel vrije uitloop en bio is toch veel groter dan kooi.

 • Momfer

  of is het tijd voor een Vrije Uitloop Meerwaarde Corporatie, lijkt me geen slecht idee, als je ziet wat er op dit moment met de prijs voor biologische eieren gebeurd.

 • l coumans

  cookie wat gebeurt er dan met de prijs voor biologische eieren?????

 • william1

  Kooi notering is een nadeel voor de scharrel notering het drukt de prijs omlaag. Geen notering is beter . Een Notering houdt de markt telang in grip.

 • Momfer

  Coumans, niet naar de bekende weg vragen!

 • l coumans

  nou cookie ik ben niet op de hoogte graag wat meer duidelijkheid

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.