Pluimveehouderij

Achtergrond 12 reacties

Basiscontractprijs vleeskuikens 1 cent omlaag

De afzet van pluimveevlees valt tegen, ondanks de verwachte hoge temperaturen.

Het aanbod van vleeskuikens is bovendien ruim. Daardoor daalt de basiscontractprijs met 1 cent naar 79,5 cent per kilo. Dat is 4,5 cent per kilo minder dan een jaar geleden. De vrije prijzen blijven nog wel gelijk op 94 tot 96 cent per kilo.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • Probe

  Van de Bor zet de toon. Hun huisprijs ging als eerste een volle cent en nu zelfs twee cent naar beneden. Wel handig als je een prijs uitgeeft waar niemand op uitbetaald wordt. Spreken ze er ook niet op aan. Maar kun je wel de bcp mee naar beneden zetten. Wat een krom en corrupt systeem. Want huisprijs Bor telt wel mee met 5 andere slachters voor gemiddelde van de bcp. En bedankt! Voordeel zakkende voerprijs mag vooral niet bij boer belanden....

 • red

  En in Duitsland wel voor hogere bedragen kippen laden.
  Verkoop af slagerij is nog steeds een stabiele prijs.
  Hier worden vaak ook langere temijn afspraken gemaakt.
  Verkoop staat vast dus om exstra te verdienen pakken ze de mesters.
  Die zijn toch verdeeld en belangen behartigers hoor je niet want dan zijn die bang dat ze op hun bedrijven schade lijden.
  Het is een vrij land, maar wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt ..........

 • groot boerdam

  Oh V d Bor die vorig jaar voor het eerst in de qoute 500 binnenkwam met 45miljoen nou weet ik ook waar die dat van heeft, over de rug van de mester!
  Als ik bij deze maffia zou leveren die kreeg van mij geen kuiken meer!!!!

 • anne rona

  Beste (collega's)vleeskuikenhouders,
  Reageren is een goede zaak maar afreageren is een zwakte van jezelf(je bereikt er immers niets mee) er is maar één manier om je uitbetalingsprijs markt-conform te houden en dat is zelf (ook niet via de voerindustrie) je kuikens doorlopend te verkopen,rechtstreeks aan de slachterij met een opzegtermijn van 1 ronde en laat je niet intimideren door de slachters en voerboeren ,gewoon allemaal doen en je zult zien dat het,het gewenste resultaat brengt.

 • pantass

  Ja, lampie.
  Daar heb je een punt. Zoveel mogelijk in eigen hand houden. En altijd weg kunnen, als het begint te wringen. Zo weinig mogelijk contracten. Voer niet goed, exit. Volgende. Kuikens niet naar wens, exit. werk desnoods met 2 broeders en/of voerleveranciers. Houden ze elkaar scherp.

 • jp.bierema

  Eén ronde opzeg-termijn?
  'k Zou maar gaan voor opzeggen tot dag van opzet, dan doe je het pas goed.
  1 ronde opzegtermijn is al te lang, aan de verkoopkant dan wel te verstaan. Zolang ze zich niet kunnen gedragen met goede prijzen en die farce van BCP in stand houden dienen wij met het mes overdwars in de bek om ons zelf te denken. Want zij doen het zeker niet.
  Hier in Groningen hadden we jaren een reclame van een meubelverkoper: grasmaain is mien hobby, meubels verkoopn mien vak.
  Sommige slachters kunnen wel als reclamespot maken: roven is m'n hobby, slachten m'n vak.

 • Kippenboerke

  Beste Lampie,
  Je bent toch zelf werkzaam bij een voerboer die eendagskuikens koppelt aan afzet via een broederij waarvan jullie voor een deel eigenaar zijn!

 • anne rona

  kippenboerke
  dan ben je niet goed geinformeerd

 • Kippenboerke

  Toch wel Anne

 • Probe

  Anneke zul je bedoelen.

 • Kippenboerke

  Nee Theo.

 • jp.bierema

  Jullie moeten elkaar even bellen, dat is beter

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.