Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Basiscontractprijs kuikens 0,5 cent lager

Ondanks het einde van de vakanties in het noorden van het land valt de afzet van pluimveevlees nog tegen.

De basiscontractprijs daalt zodoende met een halve cent naar 80,5 cent per kilo. dat is 4 cent per kilo minder dan een jaar geleden. Het aanbod van kuikens is passend voor de vraag. De vrije prijzen blijven daarom gelijk.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • paulo1

  dus als ik het goed begrijp, ligt deze prijsdaling puur aan de consumering in Noord-Nederland. van wat er op jaarbasis geproduceerd word blijft er maar 20% in nederland, de overige 80% gaat voor export. benieuwd wat voor een smoes ze de volgende week hebben

 • new kids

  Wat is eigenlijk Basiscontractprijs. Volgens mij ga je daar op kapot. Laten we es een quiz beginnen. Wie vormen de basiscontractprijs samen.

 • jp.bierema

  Dat zijn een stuk of zeven slachterijen die samen moedwillig een lage prijs noteren. Andere slachterijen kijken weer naar deze notering en stemmen daar hun prijs weer op af. Ze zijn dan redelijk op de hoogte van de plus die hun collega-concurrenten op deze prijs zetten om tot een uitbetaalprijs te komen. Dit zal zo van 15 tot 19 cent zijn?
  Eigenlijk is collega-concurrenten een verkeerde woordkeuze, want men werkt samen met elkaar om een zo laag mogelijke prijs in de benen te houden en ons mesters net niet te laten creperen. Het is waarschijnlijk dat er mesters zijn die meer plus ontvangen, want je hebt mesters die denken niet aan uitbreiden en je hebt mesters die wringen zich in alle bochten om maar te kunnen groeien.

 • Probe

  Als men doorgaat op deze weg zullen de slachters het rustig krijgen. Duitsland wil kuikens daar houden voor de slacht en nederlanderd krabben zich achter de oren. Zie reportage vandaag op deze site van Kerremans! Echt veelzeggend!
  Of komt een duitser ons helpen echt weer wat te gaan verdienen? Colllega vleeskuikenhouders: verkoop ze niet op te lange termijn. Het deksel gaat er binnenkort af!!!!

 • Brunen8255

  Voerprijs lager, dan kan er ook wel wat van de vleesprijs af, duidelijker kan het niet

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.