Pluimveehouderij

Achtergrond 1603 x bekeken

Afzet eieren wil niet vlotten

De Nederlandse afzet van eieren wil nog niet vlotten. Afgelopen week was het opnieuw heel moeilijk voor de handel in eieren.

Door de vakanties blijft de vraag van consumenten uit en dat zorgt voor beperkte bestellingen vanuit de detailhandel. Daarnaast is het ook rustig vanuit de industrie en zien kopers die wel op de markt actief kans om nog lagere prijzen af te dwingen. Het wachten is dan ook op het einde van de vakantieperiode, zodat het normale consumptiepatroon weer op gang komt. Misschien dat het koelere weer van komende week daartoe al een aanzet kan geven. Zodra de supermarkten weer wat meer eieren gaan vragen, zou dit voor de hele markt enige verlichting kunnen geven en dan kunnen de prijzen weer wat herstellen.

Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.