Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Afrikaanse heffing op bouten drukt stemming

Het invoeren van een importheffing van 22 procent op kuikenbouten door Zuid-Afrika drukt de stemming op de markt voor pluimveevlees.

Een goede afzet van kipfilet compenseert die invoerheffing. Daardoor blijft de basiscontractprijs voor vleeskuikens volgende week onveranderd op 81,5 cent per kilo. Vrije vleeskuikens noteren 2 cent hoger.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Laatste reacties

 • jp.bierema

  We zijn flink bij de poot genomen dit jaar. De zomer begon al vroeg en is langdurig warm waardoor de omzet in barbecue-vlees uitstekend loopt. De grootgrutter van ons land gooit er nog weer een spotje tegenaan waarin de grapjas in het vliegtuig over het strand vliegt en men de Weber vol ziet liggen met vlees. Daarnaast hebben we het WK voetbal waardoor het kooppubliek tot nog toe allemaal lekker in eigen land blijft.
  Maar onze kip wordt verpatst voor een appel en een ei waardoor het nog nodig is de afrikanen de schuld te geven van de matige handel voor de heren slagers.
  Wat moeten we wel niet in een jaar met weinig zon en geen voetbaltoernooi? Ongelooflijk wat een stelletje marketeers en sales ze aan het werk hebben om het product goed voor ons te verkopen. Als het maar van de portemonnee van een ander gaat!!!

 • red

  dat kleine beetje wat uit nederland naar zuid africa gaat is eigenlijk het noemen niet waard. Dus een mooie reden om de prijs te drukken.
  Maar de werkelijke reden is dat ze zo weer zakken kunnen vullen onderling verkopen ze de kuikens ruim boven de vrije prijs.
  Hoelang willen we nog uitgebuit worden ????
  Koppen bij elkaar dan kan je wat berijken.

 • pantass

  nou, red. mijn kop heb je. nu nog een plan?

Of registreer je om te kunnen reageren.