Pluimveehouderij

Achtergrond 10 reacties

Prijzen vrije vleeskuikens 3 cent omhoog

De afzet van borstkappen loopt goed. Het aanbod van niet-contractgebonden vleeskuikens is bovendien krap. Daardoor stijgen de prijzen van de dieren volgende week met 3 cent naar €0,99 tot €1,01 per kilo.

De integraties houden hun contractprijs voor vleeskuikens nog onveranderd. De basiscontractprijs blijft €0,805 per kilo.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

 • jp.bierema

  Bovendien is er een tekort aan filet valt te lezen op www.pluimveebeurs.nl 'de afzet van filet is goed, er zijn tekorten'.
  Dan snap ik niet dat de basiscontractprijs niet gaat stijgen.

 • Probe

  Ik snap het wel. Wij producenten zijn zo dom om langdurige afspraken te maken. Vaak 1 keer per jaar wordt er over een half centje toeslag gesteggeld en rest van het jaar mogen ze het met elkaar weer invullen. Sector moet meer lef tonen.

 • jp.bierema

  Volgens mij zijn er 6 of 7 slachters die een prijs insturen naar een accountantskantoor die dan naar buiten brengt wat de BCP gaat doen.
  En die 6 of 7 slachters zijn zo keurig netjes opgevoed, die bellen elkaar voor de Barneveldse Beurs nooit op om de prijs te vertellen. Als u nou bij één van deze geweldenaren leverancier bent van slachtrijpe kuikens, bel hem eens op. Weet vrijwel zeker dat bijna iederéén dit NIET doet.
  En van die 6 of 7 zijn het meestal dezelfde die aan de onderkant zitten.

 • groot boerdam

  Vandaag kuikens geleverd chauffeur vertelde dat die morgen niet hoefde te rijden, waren niet genoeg kuikens!!!!
  Dus bcp naar boven en met centen tegelijk!

 • Probe

  Waarom zouden ze? Wij leveren toch wel. Stelletje dommerikken die we zijn. Inclusief mezelf. Allemaal op vakantie gaan. Stal leeg. Dat helpt beste. En niet meer verkopen voor jaar op bcp. Anders gaan we over 3 maanden weer de verkeerde kant op.

 • jp.bierema

  das groot-praat, dat doe je toch niet. Je kunt beter je afspraken maken op een andere basis dan BCP + ?.
  Binnenkort begint de Tour de France en dan stabiliseren de prijzen, en dat maakt het frustrerender dat die prijs niet stijgt.
  Overigens wil het niet zeggen dat bijvoorbeeld de Kuikenear of van EE en GPS de prijs komend weekend niet laten stijgen. Want die doen niet mee in het spel van die 6 of 7.
  En 2 Sisters maakt wereldwijd nog flink verlies, dus die vinden het wel lekker om goedkoop in te kopen hé.

 • groot boerdam

  Nou JP, Van Ee en de gps doen ook niets eerst zakken vullen!!
  Dus die heren horen ook bij die 6 of 7 het is allemaal 1 pot nat.

 • jp.bierema

  Ja, 'k heb het net ook gezien. Valt me tegen. Misschien dit weekend nog een verhoging van kuikenaer op de mail, zou mooi zijn. Iemand moet toch voorloper zijn.
  Maar ik ben het met je eens grootboerdam, het is gewoon een farce die prijsbepaling. Buigen voor de supermarkten.
  Het enige positieve wat ik zie is dat de vrije mesters die risico's nemen eindelijk weer eens een beloninkje krijgen. En doordat er bijna geen vrije mesters meer zijn hebben we de huidige marktbepaling die gewoontjes is. Maar ja, wie wil grote risico's nemen in een markt die continu gemanipuleerd wordt door negatieve informatie vanaf de slachtsector kant?

 • groot boerdam

  Neem nou v d Bor stond vorig jaar voor het eerst in de qoute voor 45 miljoen.
  De eerste keer direct 45 miljoen!
  En als je ze aan tafel hebt zitten dan is het allemaal kommer en kwel word niks verdiend.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • red

  We kunnen alle slagers één voor één noemen maar ze zijn allemaal uit het zelfde hout gesneden. Het is net politiek voor de verkiezingen kan veel maar na de verkiezingen zijn er allemaal problemen. Als de sector de koppen bij elkaar steekt (dit doen de slagers al jaren stiekem) kunnen wij de opbrengst prijs bepalen. De slagers heersen nu door onder de pluimveehouders te stoken met medewerking van de voerboeren.
  Deze bijten mekaar nooit in het openbaar. Alleen bij u aan de keukentafel.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.