Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reactieslaatste update:10 jun 2014

Pluimveehouders fietsen Alpe d’Huzes met BIG Challenge

Op donderdag 5 juni fietsten vier pluimveehouders en drie mensen werkzaam in de pluimveehouderij, mee met BIG Challenge, Veehouderij tegen kanker.

Afzien op de Alpe d'Huez, een fantastische dag met een lach en een traan. Gestart in de kou om half vier in de ochtend. Na de beklimming bijkomen in het oppeppunt van BIG Challenge. Eten, drinken, een warm deken en een luisterend oor voor de ervaringen. De zeven pluimveemensen beklommen in totaal 35 keer de Alpe d'Huez. BIG Challenge finishte even voor acht uur;  een geweldige grote groep met roze helmen kwam over de finish met het bord met de tussenstand van €824.397.
De ervaringen zijn unaniem: een onvergetelijke week, je grenzen verleggen  en samen strijden voor een goed doel.  Daarbij een goede promotie van de sector; op de berg zijn veel T-shirts met o.a. Chicks are Cool verkocht en de veehouders laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn.
BIG Challenge is gestart in 2009 door oprichter Herman Houweling.  Dit jaar deden 152 deelnemers uit de veehouderij mee. In totaal is er in het bestaan van BIG Challenge bijna €4 miljoen ingezameld. Deze bedragen zijn 100 procent gedoneerd aan het Alpe d'HuZes/KWF-Fonds.
"Een onvergetelijke week. Je komt ook tot bezinning dat er zoveel leed met kanker is. Er is nog een hele weg te gaan voordat iedereen gezond, gelukkig en goed kan leven met kanker. Een aanrader voor collega-pluimveehouders!"

Foto

 • Het pluimveeteam poseerde afgelopen dinsdag tijdens de motivatiebijeenkomst. V.l.n.r. Peter Groot Koerkamp Hoogleraar Agrotechnologie Wageningen UR, Jaap Topper vleeskuikenhouder in Gieterveen (Dr.), Marc van der Locht legpluimveehouderij in Volkel (N.-B.), Jan Bouwman adviseur bij Agra-Matic in Ede (Gld.), Peter van Agt, legpluimveehouder in Oirschot (N.-B.), Will de Brouwer opfokbegeleider bij Ter Heerdt kuikens en hennen en Corné de Rooij vleeskuikenhouder in Riel (N.-B.).

  Het pluimveeteam poseerde afgelopen dinsdag tijdens de motivatiebijeenkomst. V.l.n.r. Peter Groot Koerkamp Hoogleraar Agrotechnologie Wageningen UR, Jaap Topper vleeskuikenhouder in Gieterveen (Dr.), Marc van der Locht legpluimveehouderij in Volkel (N.-B.), Jan Bouwman adviseur bij Agra-Matic in Ede (Gld.), Peter van Agt, legpluimveehouder in Oirschot (N.-B.), Will de Brouwer opfokbegeleider bij Ter Heerdt kuikens en hennen en Corné de Rooij vleeskuikenhouder in Riel (N.-B.).

 • Peter van Agt in actie op de berg.

  Peter van Agt in actie op de berg.

 • Actiefoto van Marc van der Locht.

  Actiefoto van Marc van der Locht.

 • De fietsers komen over de finish. Het opgehaalde bedrag van de boerenteams is liefst €824.397!

  De fietsers komen over de finish. Het opgehaalde bedrag van de boerenteams is liefst €824.397!

Laatste reacties

 • PeZo

  Wat een geweldig resultaat.
  Allemaal kanjers die die berg hebben bedwongen.
  Een inspiratiebron voor iedereen.
  Opgeven is geen optie!

 • werken

  Ik wil alle fietsers hartelijk danken!

 • Marian Claessens

  Gefeliciteerd met deze TOP prestatie en wat een MEGA bedrag hebben jullie met BIG Challenge opgehaald voor Kwf.

Of registreer je om te kunnen reageren.