Pluimveehouderij

Achtergrond 5 reacties

Wisselend beeld afzetmogelijkheid pluimveevlees

De basiscontractprijs voor vleeskuikens stijgt volgende week met 0,5 cent naar 79,5 cent per kilo.

Sommige slachterijen zijn voor die verhoging, anderen zijn er verbaasd over. De afzet van borstkappen (filet) loopt goed, maar die van diepvriesbouten valt tegen. Gemiddeld levert het pluimveekarkas dus niet meer op. Het aanbod van vleeskuikens is aan de ruime kant.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • jp.bierema


  Aanvoer van vleeskuikens is niet groot; er wordt niet overal volop geslacht. Door de 'tegenvallende' vraag naar vlees blijft daarmee vraag en aanbod redelijk in evenwicht.
  Dit staat te lezen op pluimveebeurs. Volgens mij worden die op woensdagavond rechtstreeks geinformeerd vanaf de beurs in Barneveld.
  Hoe verschillend kan onze informatievoorziening zijn!!!
  Wie nou gelijk heeft is me niet duidelijk. Wat ik wel weet is dat mijn slachterij nadrukkelijk de kuikens een dag eerder wil ophalen.

 • red

  Als een slager net zo slim verkoopt als inkoopt kan er mischien ook nog een keer markt comform worden ingekocht.
  Zo lang de slager bepaald wat een pluimveehouder beurt is er wijnig markt werking. Het lijkt er meer op dat ze de pluimveehouders net niet laten omvallen. Ze weten precies de kostprijs van de pluimveehouder en over het voer worden ze via de achterdeur wel geinformeerd.
  Het zou ook normaal zijn in dat geval dat de pluimveehouder de kostprijs en opbrengstprijs van de slagers weten. Dan kunnen we voor hun ook de marges berekenen.

  E.

 • bankivahoen

  Val de slager niet aan maar verenig U in 1 organisatie die ALLE pluimvee bemiddeld en probleem is morgen opgelost. Met eieren idem dito. Zolang we met honderden eierhandelaren zitten wordt het alleen maar erger ! Ze worden als kleine kinderen op het speelplein van al hun knikkers ontdaan !

 • jp.bierema

  Het gaat niet om aanvallen bankivahoen, het gaat erom dat in Europa de consument in alle opzichten bescherming geniet voor alles en nog wat, bv in de telecommunicatie en dat wij ondernemers geen enkele steun krijgen wanneer de markt wordt gemanipuleerd.
  En die theorie van alles aan 1 overlaten is een hele slechte optie omdat je dan de kat op het spek bind.
  Boerderij schrijft deze week wat anders op dan pluimveebeurs, ieder heeft z'n eigen informant en ieder is ook verschillend geïnformeerd. Dat kan al met eigenbelangen van doen hebben. Kan, ik zeg niet dat het zo is.

 • red

  Nieuwe naam voor het pluimveee houderij blad.

  SLAGERSBELANG

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.