Pluimveehouderij

Achtergrond

Kansen voor ondernemers op VIV Lage Landen Congres

Van 20 t/m 22 mei is het zover, VIV Europe opent dan zijn deuren in de Jaarbeurs in Utrecht. Al dertig jaar een begrip, nu eens per vier jaar de plek waar de laatste innovaties op het gebied van de intensieve veehouderij worden tentoongesteld. Donderdag 22 mei staat in het teken van de Lage Landen Dag, dé dag voor bezoekers uit Nederland en België, met als summum het VIV Lage Landen Congres ‘Kansen voor ondernemers’ in samenwerking met LTO/NOP en Pluimveehouderij.

Op de VIV Lage Landen Dag op donderdag 22 mei in de Jaarbeurs in Utrecht introduceren exposanten uit de hele wereld innovaties van wereldklasse die op geen enkele beurs in Nederland of Europa in 2014 te zien zijn. Daar komt een wereldpubliek op af. Nederland geldt immers als 's werelds beste proeftuin voor duurzame intensivering van de productie van vlees, eieren, vis en zuivel. Speciaal voor veehouders en aanverwante spelers opent VIV Europe 2014 zijn deuren. Dit wordt dé dag waarop Belgen en Nederlanders de beurs en de Nederlandstalige programma's kunnen bezoeken. 

VIV Lage Landen Pluimveecongres
Onder de titel 'Kansen voor ondernemers' heeft LTO/NOP in samenwerking met VIV een twee uur durend congres opgezet, dat een pluimveehouder niet mag missen. In het Jaarbeurs-congrescentrum Supernova bent u als lezer van Pluimveehouderij van harte welkom deze intensieve kennissessie bij te wonen van 13.30-15.30 uur. Hét congres voor de ondernemende pluimveehouders in de Lage Landen biedt een compleet en vernieuwd inzicht in toekomstbestendig ondernemerschap, ontwikkelingen in de internationale handel en investeringskansen voor pluimveehouders. Samenwerkende partners zijn ABN AMRO, ISA, LTO/NOP, PVE en VIV Worldwide.

Drie toonaangevende sprekers presenteren hun nieuwste inzichten in de toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse pluimveesector. Frans van Dongen, lobbyist in Brussel, gaat in zijn presentatie 'Ontwikkelingen in de Europese handelspolitiek: EU-boeren in de uitverkoop of gloren er exportmogelijkheden?' in op de trends in de internationale handelspolitiek. Servé Hermans, Managing Director, Institut de Sélection Animale-ISA gaat in op het onderwerp 'Invloed van het fokbedrijf op de eierprijs?' En Wilbert Hilkens, Sector Manager Dierlijke Productie, ABN AMRO, spitst zich toe op het verbinden van markttrends aan financieringsvraagstukken. Het VIV Lage Landen Pluimveecongres wordt geleid door Jeen Akkerman, founder/partner JEEN Bureau voor Communicatie.

Lage Landen Borrel
Als afsluiter van de dag houdt VIV Europe op het Centre Court in de Jaarbeurs Utrecht van 18.00 tot 20.00 uur de Lage Landen Borrel. Deze is toegankelijk voor alle Nederlandse en Belgische bezoekers die een uitnodiging hebben ontvangen van de deelnemers aan de Lage Landen Dag (exposanten, mediapartners, verenigingen, stichtingen enzovoort), met om 18.30 uur de uitreiking van de Molenaar Award 2014. Op de Lage Landen Dag zullen ook diverse initiatieven plaatsvinden om aan fondswerving te doen voor BIG Challenge Veehouderij.

Fabian Brockotter

Of registreer je om te kunnen reageren.