Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierafzet lijdt onder vrije dagen

De vrije dagen van eind deze week doet de eierafzet veel pijn. Naast viering van 1 mei op donderdag wortd hier en daar ook de vrijdag als vrije dag aangehouden.

Al met al resulteerde dat afgelopen week in een kleinere afzet van eieren naar de retail. De industrie produceerde minder en nam door het geringere aantal productiedagen minder eieren af. Daarbovenop komt nog eens dat de verwerkers hun producten op dit moment moeilijker kwijt kunnen. Dat is een fikse tegenvaller. Toch lijkt enige verbetering in de prijsvorming aanstaande. Dat komt met name omdat het aanbod aan eieren begint af te nemen, omdat er kippen worden geruimd. De export naar Afrika loopt op dit moment redelijk door, maar de verkoop aan landen in het Midden-Oosten heeft veel last van concurrentie uit onder meer Amerika en India.

Prognose: stabilisering in prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.