Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Afzet pluimveevlees verloopt iets moeizamer

De afzet van pluimveevlees verloopt op dit moment iets rustiger dan de afgelopen weken.

De reden is niet helemaal duidelijk, maar wellicht speelt hierin een rol dat de meivakantie dit jaar een nadrukkelijkere rol speelt dan andere jaren. Met name de zwaardere kappen en bouten zijn moeilijker te verkopen. Aan de andere kant is er voldoende aanbod aan vleeskuikens. Die bovendien iets aan de zware kant zijn. Desondanks worden de prijzen gehandhaafd op hetzelfde niveau als de afgelopen weken.

Prognose: prijs stabiel.

Laatste reacties

 • red

  Slagers zijn net boeren klagen altijd terwijl er geen reden toe is
  Er is goede afzet maar enkele hebben duur ingekocht in Duitsland op basis van de vrije notering daarom wordt deze zo veel mogelijk gedrukt.
  Het wordt tijd dat er een verkoop notering komt i.pv. alleen een inkoop notering. Dit noem je transparant zaken doen.
  Een slager weet precies wat een mester verdiend , mar welke mester weet wat de slagers verdienen??

 • jp.bierema

  Is al jaren zo. Wordt ook niet anders, slagers zijn voor niemand bang. En wij hebben hier nog geen Zuid-Europese praktijken waar je hulp kunt krijgen om aan je afnemer duidelijk te maken dat de prijs niet 'juist'is. Moet ook niet, want dan wordt het wild-west. Maar onze Europese rakkers in de politiek helpen ons ook van geen kant, want het is natuurlijk duidelijk dat van prijsafspraken sprake is. Maar ja, de consument vaart er wel bij en dan is alles OK.
  In Spanje zijn de levende dieren momenteel trouwens 1,34€/kg levend gewicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.