Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Eierprijzen zakken weg voor Pasen

De opbrengst van eieren daalt verder voor Pasen. Die daling zette eigenlijk al vier weken geleden in. Supermarkten kopen wel behoorlijk wat eieren voor hun klanten, maar betalen daar zeker niet meer voor. Het aanbod scharreleieren is gewoon te groot om hogere opbrengsten te realiseren.

De NOP-prijs voor bruine scharreleieren daalt zodoende met 24 cent naar €4,87 per 100 stuks. Witte kooi-eieren noteren met €4,62 per 100 stuks, 15 cent lager dan vorige week.

Komende weken gaan veel koppels leghennen naar de slacht. Slachters van soepkippen hebben het komende tijd druk met het verwerken van het grote aanbod. Daardoor zal het aanbod van eieren dalen. Dat is nodig om prijs niet te ver te laten zakken.

Prognose: prijs lager

Laatste reacties

  • Momfer

    Beste Derk, kun je ook de uitloop en de biologische eieren betrekken bij je analyse er is namelijk een tekort aan uitloopeieren alleen daar hoor ik je nooit over terwijl het grote gros van die eieren afgerekend wordt op de nop scharrel notering, al dan niet met een forse toeslag.

  • Almagro

    #cookie, er is van alles zat. Na Pasen zal er veel geruimd worden maar de opfok zit al weer vol. Die paar vrachtjes die tot aan het najaar wekelijks boven de markt hangen bepalen de prijs voor zowel kooi scharrel en zeker uitloop en bio,.We hebben hier een overschot van 300% en zijn afhankelijk van handel en export.
    Ik zie hier en daar veel grond verkocht worden en er wordt veel geherfinancierd. De vermogens en liquiditeit positie is op veel bedrijven dusdanig dat wanneer vraaguitval door bv dioxine als in 2011, of calamiteit met een AI uitbraak plaats vind , zomaar een flink deel van de bedrijven van de kaart geveegd wordt. Ik hoop dat ik het mis heb.

Of registreer je om te kunnen reageren.