Pluimveehouderij

Achtergrond 1144 x bekeken 2 reacties

Markt voor scharreleieren vast

De afzetmarkt voor scharreleieren is op dit moment behoorlijk vast gestemd. Dat vloeit voort uit een goede vraag en een niet te groot aanbod. Er wordt vanuit de industrie wel gepoogd de prijzen hier en daar wat te drukken, maar over de hele linie blijven de gerealiseerde prijzen aardig overeind.

Bij de kooi-eieren is het kopers wel gelukt om de prijzen wat lager te krijgen. Dat komt omdat er met name in Polen en Frankrijk op dit moment sprake is van een relatief groot aanbod. Dat zal ook de komende week de prijzen in dit segment onder druk houden. Zodra de piek in het aanbod is weggewerkt, lijkt ook hier nog wel wat mogelijk in de prijsvorming richting Pasen.

Prognose: scharreleieren vast, kooi-eieren prijsdruk

Laatste reacties

  • De Toekomst

    En dat was dan het paas effect al voor de kooi eieren!

  • Momfer

    er deugt weer niets van, er wordt al weer nop + 30 cent betaald voor scharrel en dat terwijl het toch een, af boerderij prijs, is. dus Heren bestuurders van de NOP willen jullie echt de belangen van de legpluimveehouders gaan behartigen in plaats van je eigen zakken te vullen.

Of registreer je om te kunnen reageren.