Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Eierindustrie laat het afweten

De eierverwerkende industrie laat het afweten. Zij koopt heel weinig eieren, omdat zij daarvan voldoende in voorraad heeft. Zodoende daalt de NOP-prijs voor witte kooi-eieren van 62 tot 63 gram met 21 cent naar €4,97 per 100 stuks.

Door de stijging van de voerkosten hebben leghennenhouders hogere prijzen voor hun eieren nodig. Vooral de daghandel in kooi-eieren loopt slecht. Daar dalen de prijzen van kooi-eieren tot 10 cent per kilo. De NOP middelt alle noteringen en komt op een gematigder prijsdaling uit.

Supermarkten kopen redelijk wat scharreleieren. Zij gaan over twee weken inslaan voor Pasen. Door een groot aanbod blijft de stijging van de NOP-prijs beperkt tot 5 cent naar €6,27 per 100 stuks.

Prognose: scharrel hoger en kooi lager

Laatste reacties

  • Wian

    Collega Leg pluimveehouders bent u het ook zat dat wij helemaal geen invloed op de prijsvorming hebben. Help de negatieve spiraal te doorbreken kom woensdag 26 maart (zie agenda) naar de info avond van iSTEP het prijs informatie systeem Van- Door en Voor leg pluimveehouders. Meldt u nu aan op www.bizz-id.nl

  • Tuig

    Zolang er teveel geproduceerd wordt zal de prijs niet stijgen!!!

  • Positief

    @tuig,de informatie die we hier krijgen komt maar van een kant van de handel. Geef de pluimveehouders die het initiatief genomen hebben om op te komen voor hun eigen belangen het voordeel van de twijfel en ga eerst eens na de info avond en oordeel dan. Elk initiatief is welkom om zelf weer wat grip te krijgen op de markt situatie. Als er niemand niets doet gebeurd er ook niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.