Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Eerste online eierveiling geslaagd

De eerste online eierveiling, op woensdag 26 februari, is boven verwachting verlopen. Van de ruim 12 miljoen aangeboden eieren zijn er 6 miljoen verkocht.

"Een zeer goed resultaat, waar we zeer tevreden mee zijn", zegt Ralf Bunte van Egg Centre Group bv (ECG), onderdeel van Global Food Group in Ospel (L). ECG is een verzameling handelskantoren, die in verschillende landen in Europa de in- en verkoop van eieren en eiproducten probeert te structureren. Egg Center Germany GmbH in Lembruch organiseert de veiling.
De aanvoer voor de eerste online eierveiling kwam voor de helft uit Nederland, er waren twee Poolse aanbieders en de rest kwam uit Duitsland. De online eierveiling was live te volgen in de stand van Global Food Group op de LIV in Venray.

Elke woensdag om 14.00 uur

Zowel handelaren, pluimveebedrijven als pakstations kunnen eieren aanbieden voor de volautomatische veiling. Op de website www.agrarauktion.eu kunnen geïnteresseerden zich kosteloos aanmelden en registeren. Na inloggen kunnen ze op de woensdagen de catalogus bekijken. Om 14.00 uur start de veiling van partijen die op de maandag en dinsdag zijn aangeboden. Geïnteresseerde kopers kunnen bieden als de klok in 90 seconden terugloopt van 90 naar 0. Diegene die het laatst geboden heeft, is de koper. Mits het bod hoger is dan de minimumprijs die de aanbieder heeft opgegeven. Anders blijft de partij onverkocht.

De kavels worden verkocht zoals aangeboden in de catalogus; dat kunnen hele vrachtwagens (302.400 eieren) zijn of aangepaste aantallen of soorten eieren. De koper koopt wat aangeboden wordt.
De online eierveiling is interessant voor bedrijven die nog dringend op zoek zijn naar partijen en voor iedereen om zich te informeren en meer marktinzicht te krijgen.

Foto

 • Eerste online eierveiling geslaagd
  Foto: Monique van Loon-van Duijnhoven

Monique van Loon-van Duijnhoven

Laatste reacties

 • gerjan slingenbergh

  Als de helft van de eieren niet wordt verkocht, hoe kun je dan van een succes spreken?

 • bankivahoen

  Gun het de tijd , er is maar weinig dat vanaf dag 1 succesvol is. Veel succes gewenst aan de initiatiefnemers!
  Alleen maar negatief vanaf de kant roepen schiet niemand mee op!

 • cabressers@gmail.com

  De verkoper kan een vraag (bodem)prijs opgeven. Als de vraagprijs te hoog is zal er uiteraard geen koper zijn. Een veiling blijft een plaats waar vraag en aanbod elkaar moet vinden. Mijn overtuiging is dat voor alle partijen het een mooie aanvulling is op de bestaande systemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.