Pluimveehouderij

Achtergrond

Prijs vrije vleeskuikens 1 cent omhoog

De prijs van niet-contractgebonden vleeskuikens stijgt volgende week met 1 cent naar maximaal 96 cent per kilo.

De Belgische ABC-prijs gaat ook met 1 cent omhoog naar 92 cent per kilo. Die prijsverhogingen zijn een gevolg van een krap aanbod van vleeskuikens. Die aanvoer neemt na volgende week toe. Daardoor blijft de contractprijs voor vleeskuikens onveranderd op 76,5 cent per kilo. Dat is 6,5 cent per kilo minder dan een jaar geleden.

Het ziet er niet naar uit dat de opbrengst van vleeskuikens de komende weken stijgt. Afrika heeft concrete plannen om een importheffing op kuikenbouten uit Europa in te voeren. Dat zal de export naar dat land drukken. Kipfilet verkoopt goed door reclame-acties.

Prognose: prijs blijft gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.