Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Prijs vleeskuikens hoger door goede vraag

De basiscontractprijs voor vleeskuikens stijgt volgende week met een halve cent naar 77 cent per kilo.

Het aanbod van de dieren neemt weliswaar toe, maar de vraag naar pluimveevlees is ook goed. Door de vakanties en het ontbreken van reclame-acties bij supermarkten lopen de verkochte hoeveelheden even wat terug. Na de vakanties verwachten pluimveevleesbedrijven dat de vraag weer toeneemt.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

  • groot boerdam

    En ze beginnen weer met een halve cent,als het minder gaat dan direct er een hele cent af maar andersom?!

  • red

    Ze kijken alleen maar naar de kostprijs realistische prijzen worden allang niet meer betaald. Er zijn inkopers die meer vragen stellen over de kosten op je bedrijf dan over de kwaliteit van je af te leveren kuikens.


  • jp.bierema

    Gekke situatie bij de KuikeneaR: Dit jaar nog geen prijsverhoging gehad, maar voor de slachterij in Dedemsvaart en Blokker gaat de prijs een hele cent omhoog en voor de mesters die zware kippen groot brengen en naar Goor leveren krijgen er een halfje bij. En dan wetende dat zwaar mesten met veel meer tegenslag gaat dan voorheen omdat je probeert geen antibiotica te gebruiken. Kippen dan 50 dagen laten worden is niet makkelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.