Pluimveehouderij

Achtergrond

Kleinere vraag naar eieren drukt prijs

De vorige week ingezette prijsdaling voor eieren zet door. Bruine scharreleieren en witte kooi-eieren zakken respectievelijk 8 en 9 cent per 100 stuks.

De verwachting is dat deze prijsdaling nog een paar weken aanhoudt. Dat heeft alles te maken met een wat beperktere vraag. Zo is de bevoorrading van de winkels in verband met de feestdagen achter de rug. Verder is er vanuit de industrie geen grote behoefte aan eieren. Veel fabrieken draaien deze weken niet op volle kracht waardoor ook de vraag vanuit die hoek tegenvalt. Anderzijds trekt de export naar derde landen weer wat aan en is het aanbod van eieren niet drukkend. Zodoende kan de prijs half januari wellicht weer wat omhoog.

Prognose: prijs daalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.