Pluimveehouderij

Achtergrond 1711 x bekeken 11 reacties

Industrie ondersteunt eierprijzen

De verwerkende industrie koopt behoorlijk wat eieren. Met de eindejaarsfeestdagen in zicht, produceert zij meer eiproducten om te bakken. Door die grotere behoefte stijgt de NOP-prijs voor witte kooi-eieren van 62 tot 63 gram met 17 cent naar €5,90 per 100 stuks.

Door de verhoging van de notering voor industrie-eieren stijgen de noteringen van Freiland- en scharreleieren ook. Consumenten eten meer eieren met het koude weer. Zodoende bestellen supermarktketens goed en stijgt de NOP-notering voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram met 11 cent naar €6,09 per 100 stuks. Dat is 26 cent meer dan een jaar geleden.

Prognose: prijs hoger

Laatste reacties

 • Momfer

  prijs voor freiland bruin 7.70 tot 8.10 afhankelijk van aantal en voer gmo of gmo vrij.

 • Momfer

  vaste prijs

 • Tonnis

  laten we als scharreleiproducenten dan massaal overstappen op het houden van freilandkippen. Bij een produktie van 330 eieren per hen beur je al gauw 5 euro meer per hen. 2500 hennen per hectare maakt 12500 euro. conclusie de grondprijs kan nog verder omhoog. En de huur die freiland pluimveehouders nu betalen voor de grond kan ook veel verder omhoog. En er kan ook veel meer betaald worden voor pluimveerechten
  bij deze eier prijzen.
  Meneer cookie bedankt.

 • Momfer

  Biologische eieren 15 cent vast. leuker kan ik het niet maken, wel makkelijker.

 • l coumans

  maar uhh cookie dat is toch ook weggeven!!!!

 • Zents beheer

  12500 euro per hectare ?
  Wanneer dan met ingang van volgend jaar de melkvee sector op slot gaat moet ik nu beginnen met aanvraag milieu vergunning / financiering.
  Dat lijkt me op mijn grond gebonden bedrijf geen probleem. Ik kan dan meteen van start als de pluimveerechten verdwijnen.

 • Tonnis

  Plato zet de schep maar alvast in de grond freiland en bio is booming
  op dit moment en in de toekomst.

 • Zents beheer

  Wel ja mensen, allemaal naar freiland en bio. Dan kan daar de toeslag ook flink naar beneden en kun we volgende ronde de handel weer afbellen in plaats van anders om. En als we dan toch weer volop kunnen bouwen dan pakken we gelijk even de vleeskuikens met uitloop mee. Dan kan de retail om naar sterren vlees voor gangbare prijs en hebben zij ook hun zin.
  En dit wordt u allemaal aangeboden door de ondernemers uit de pluimvee sector. Of zijn we slechts (goedkope) grondstoffen leveranciers ?

 • Momfer

  Wil er nog iemand pluimveerechten kopen, of huren voor 10 jaar?

 • Momfer

  Of landbouwgrond, hoge opbrengst verzekerd door Plato!

 • Momfer

  Ik bedoel Tonnis.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.