Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Gewicht vleeskuikens sluit niet aan op vraag

Door de compartimentering sluiten de gewichten van vleeskuikens niet meer aan op vraag naar pluimveevlees.

Slachterijen moeten alle zeilen bijzetten om de planning rond te krijgen. De meeste kuikens zijn te zwaar en juist naar zware kipfilets is weinig vraag. Zodoende daalt de basiscontractprijs volgende week met 1 cent naar 72 cent per kilo. Belgische slachterijen profiteren. De ABC-prijs blijft gelijk op 87 cent per kilo.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

 • Probe

  Tsja.

 • pantass

  zouden ze misschien eens kunnen denken aan 2 aparte noteringen. zwaar en licht.

 • jp.bierema

  Misbruik maken van situatie lijkt het. Wat dat betreft zou d'r geen kuiken meer opgezet mogen moeten worden, maar ja dan snijden we onszelf in de vingers.
  Twee week terug zijn we grof bedonderd, vlak voor de 1e uitbraak moesten ze zo nodig nog een cent er af doen terwijl er een stijging op dat moment was. Nu is het voor ons moeilijk te beoordelen hoe de verkoop van vers is en moeten we varen op Klein Kranenberg. Nou Derk, je hebt zeker wel een idee wat ik er van vind. Voor volgende week heb je alvast weer de prognose er bij gezet. Schuift dat nou ook nog wat?

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • niek brabant

  slachters let wel op, bij constant dalende prijzen zal de herbevolking niet zo soepel verlopen. de stookkosten zullen voor veel boeren ook mee gaan tellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.