Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Slappe week in eierafzet

De eierafzet heeft een slappe week achter de rug. Onder invloed van de herfstvakanties bleef de vraag in het algemeen wat achter. Het gevolg is dat er weinig beweging kwam in de prijzen.

De winkels kochten in de afgelopen week minder dan normaal en ook de industrie was niet echt kooplustig. De export naar derde landen liep wel, maar dat was niet voldoende om de markt verder vlot te trekken. De hoop is dan ook gevestigd op een aantrekkende vraag na de herfstvakantie, omdat verwerkers meer eieren nodig zullen hebben richting de feestdagen in december. Daarnaast zullen ook de winkels weer meer eieren gaan bestellen.

Prognose: prijs stabiel

Laatste reacties

  • peter1939

    prijsprognose dus hoger ipv stabiel, anders klopt het verhaal niet wat je schreef....

  • john.ramaker1

    @peter1939 de vraag van industrie en winkels neemt toe, maar hoe sterk groeit het aanbod en in hoeverre worden er eieren doorgeschoven naar komende week? En blijft export naar derde landen goed doorlopen, of kan er daar misschien zelfs ook nog een tandje bij. Het zou mooi zijn als er de komende week al een paar cent bij de prijs komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.