Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Basiscontractprijs kuikens daalt met 0,5 cent

De basiscontractprijs voor vleeskuikens daalt de komende week met 0,5 cent naar 76 cent per kilo. Het aanbod van vleeskuikens is ruim voldoende.

De vleesafzet is maar gewoontjes voor de tijd van het jaar. Daarmee is er weinig interesse voor de vrije kuikens. Er vindt dan ook weinig handel plaats in niet-contractgebonden kuikens. De prijzen voor deze dieren bleven desondanks wel gelijk.

De contractprijs in België levert opnieuw een cent in een komt daarmee op 86 cent per kilo. De stevige prijsdaling in de afgelopen twee maanden in België biedt de Nederlandse vleeskuikenhouders weinig hoop dat de bodem in de markt al is bereikt. De verwachting is dan ook dat de prijs nog wat verder zakt.

Prognose: prijs blijft onder druk.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Tuurlijk laten ze de BCP zakken de toeslagen rijzen de pan uit!!
  Wordt nu al +22 bij sommige betaald.

 • jp.bierema

  +18 of +22 dat is verlies of winst voor een pluimveehouder. Maar ik neem het graag van je aan. Hoe dichter bij de slager, hoe hoger de prijs? Da's per miljoen kg vlees € 40000,-
  Voor een gemiddeld bedrijf 90000 dieren 7,4 rondjes 2100 gram
  1,4 miljoen kg € 56000,-
  Tja, daar kun je niet tegen werken als je onderbetaald wordt.

 • kip o loog

  Op de beurs liepen de gladde jongens van de slagerijen wel rond om hier en daar een beetje te zeuren en te stoken. De toeslagen gaan harder omhoog dan de BCP zakt wie kan daar een verklaring voor geven?
  Ze durven niet een eigen stand te hebben want dan kunnen ze de rest niet gade slaan. Bierema deze tip wil ik u geven bij de gewichten van 2100 gram heb je een toeslag nodig van +22 om gelijk uit te komen met de zwaar mesters saldo m2 dag.

 • Harkstede

  Wie betaald Bcp +22? Bel mij op 06 30701766 Dan zullen we zien of het grootspraak is! gr P hulshof.

Of registreer je om te kunnen reageren.