Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Krap aanbod houdt prijs vleeskuikens overeind

Een krap aanbod houdt de contractprijzen van vleeskuikens volgende week overeind. De basiscontractprijs is 76,5 cent per kilo.

Dat is 6,5 cent per kilo minder dan een jaar geleden. De vrije prijzen van de dieren stijgen door de kleine aanvoer wel met 1 cent naar 93 tot 95 cent per kilo. Pluimveevlees gaat minder goed van de hand. Er zijn geen acties meer van kipfilet bij supermarkten.

Prognose: prijs gelijk.

Eén reactie

  • pantass

    hou toch op: er zijn geen acties meer.. de grootste onzin. net zoals het jacht seizoen ieder jaar funest is voor de vleesprijs. net alsof een hele sector het voelt als er 2 dagen in het jaar een konijn op het bord ligt i.p.v een ander stuk vlees. zal eens zeggen hoe ik het zie. de heus had zich niet moeten bemoeien met Doux afgelopen jaar. dan was er hier nu een normaal verloop geweest van de prijs. En als we nu is allemaal onze eigen financiele cijfers uit tellen. gaat er ook niemand meer lopen met onze V.C s. De jongens op de slachterij kunnen net zo goed tellen als vleeskuikenhouders. Misschien nog wel beter. Als we onder de 1.20 zitten, kunnen we daar blijkbaar beter over zwijgen als het graf. Het word uiteindelijk weer tegen ons gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.