Pluimveehouderij

Achtergrond 2021 x bekeken 5 reacties

Bodemprijs eieren nog niet bereikt

De bodemprijs van eieren is nog niet bereikt. Vorige week verwachtten leghennenhouders en eierhandelaren nog dat de noteringen niet verder zouden zakken. Zij komen bedrogen uit. Het aanbod van eieren is nog ruim voldoende voor de vraag van supermarkten.

Door het grote aanbod betalen retailers minder geld. De NOP-notering voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt zodoende met 7 cent naar €5,42 per 100 stuks. Dat is €1,49 lager dan een jaar geleden.

De verwerkende industrie koopt ook wel eieren. Kokerijen bestellen voor het naderende Pasen (20 en 21 april). De NOP-prijs voor witte verrijkte kooi-eieren daalt zodoende niet, maar stijgt met 1 cent naar €4,39. Dat is €1,74 minder dan een jaar geleden.

Prognose: prijs stabiel

Laatste reacties

 • kakelvers

  En de boer? Hij ploegde voort.

 • Barneveldsei

  Mn minimum loon weer niet gekregen.

 • Eierboer Zuid

  Wij moeten hier niet over zeuren, zeker niet in dit blad. Bij elke open dag voor een nieuwe stal wordt er lyrisch gedaan over hoe prachtig het allemaal is en wordt het ondernemerschap van de eigenaar van de nieuwe stal geprezen. In werkelijkheid gaat er bij elke nieuwe stal die in dit blad verschijnt weer 5 cent af van de opbrengstprijs van mijn eieren de volgende 10 jaar. De handelaars en de toeleveranciers vinden het allemaal geweldig. Zij zijn de winnaars.

 • Broederijbrok

  HET GROTE AANBOD, waarom dan 3 x in de week wel de eieren ophalen?

 • bankivahoen

  Lees vandaag Z24.nl over wat aldi en liddl besloten hebben kwa prijsvorming en huiver ! Klik ook door naar wat er vandaag in de Frankfurther Allgemeine geschreven staat over dit onderwerp.
  Ik denk dat ik al weet wat de gevolgen hier zullen zijn voor de prijsvorming.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.