Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Eierafzet verloopt redelijk

Vraag en aanbod liggen op dit moment op de eiermarkt niet zo ver uit elkaar. De stemming is dan ook redelijk. De prijzen lopen nog steeds op, al is het verschil met vorige week in veel gevallen maar klein. Dat duidt erop dat hier en daar evenwicht in de markt optreedt tussen vraag en aanbod.

De scharreleieren laten nog de grootste prijsstijging zien met 10 tot 15 cent per honderd stuks. Vanuit Duitsland is de vraag wat rustiger nu de prijsacties daar achter de rug zijn. Mede daardoor is het aanbod op dit moment voldoende om in de vraag te voorzien.

De industrie is wat afwachtend in de hoop op lagere prijzen. Het is maar de vraag of de verwerkers daarin gelijk krijgen. Vooralsnog gaat de prijs nog omhoog, al zij het maar marginaal deze week. De export naar derde landen loopt nog vrij vlot door, ondanks de stijgende prijzen.

Prognose: lichte stijging

Eén reactie

  • Tonnis

    vraag en aanbod liggen dicht bij elkaar bij een prijs van 5,5 cent, de industrie wacht op lagere prijzen en de stemming is redelijk. Volgens mij is de markt doodziek.

Of registreer je om te kunnen reageren.