Pluimveehouderij

Achtergrond 12 reacties

Vakantiestemming op eiermarkt

Vakanties bepalen de stemming op de afzetmarkt voor eieren nog steeds. De afzet loopt zeer rustig. Consumenten eten met het warme weer minder eieren.

Over het aanbod van eieren bestaat een wisselend beeld. Sommige pakstations melden dat het aanbod zeker niet al te ruim is. Anderen zeggen dat het aanbod van kleine eieren toeneemt. De NOP-richtpijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt weer met 2 cent naar €4,72 per honderd stuks. In de twee voorgaande weken stegen de prijzen nog iets. Ten opzichte van een jaar geleden ligt de opbrengst €2,43 per honderd stuks lager.

De eierverwerkende industrie koopt ook niet veel. De NOP-notering voor bruine kooi-eieren daalt zodoende met 5 cent naar €3,96 per honderd stuks.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • John Claessens

  Minder eieren eten met dit warme weer ! Juist nu eten we meer eieren ,gekookte eieren in salades , verwerkte eieren in sausen en ga zo maar door . Promoten dat product en is ook nog gezond ook .

 • kk

  Hoezo manipulatie eierprijzen.
  Nederland laagste eierprijs Europa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Nederland en België hebben in de weken 25 tot en met 31 de laagste eierprijs van Europa genoteerd. Dat blijkt uit informatie van de Europese Commissie.

  Nederland kreeg in die zes weken gemiddeld zo'n 89 euro per 100 kilo eieren. Voor België ligt dat op ongeveer 84 euro. Het Europees gemiddelde lag in de weken rond de 117 euro.

  De prijsverschillen tussen de Europese landen zijn groot. Zweden en Italië noteren prijzen van boven de 210 euro per 100 kilo.

  De leghennenhouders in Frankrijk en Spanje krijgen ongeveer 90 en 88 euro per 100 kilo eieren. In Roemenië en Bulgarije ligt dat rond de 98 euro. In Polen is dat ongeveer 117 euro.


 • jwvk

  Nou, ik snap het niet! Wij verkopen hier voor de tweede week na de vakantie bergen eieren! ze rijden af en aan. En dat hoor ik van meer boeren. Hier zit een luchtje aan!!

 • grotepluimveehouder

  Als ik dit allemaal zo lees dan begrijp ik er niets meer van , hier in limburg rijden volop poolse en spaanse koelwagens met eieren rond!! Als de eieren in Spanje en polen zo duur zijn geweest dan zijn deze verdwaald zeker?? Ik denk dat we elkaar niet gek moeten maken en eerst maar eens zorgen dat er minder produktie komt in de EU , want met overproduktie blijven de eierprijzen van de exporterende landen( Nederland) altijd onder druk!!
  Het zal in ieder geval snel moeten veranderen anders zijn er zo meteen nog maar weinig mensen over die kippenboer zijn of kunnen blijven!!!
  De vooruitzichten voor deze week geven ook geen sterke stijging als we de REP mogen geloven , zoals al zolang wachten we deze keer ook maar weer af.

 • dierverzorger

  even een opmerking over het feit dat bruine kooi eieren zo slecht af te zetten zijn. wij kunnen op korte termijn nl. wekelijks 28 pallets bruine eieren, 62/64 gram gebruiken en horen graag van u.
  Twenteland Eieren BV.
  tel. nr. 0547-333252

 • jan nederweert

  REP eierbankscharrel plus 8.3%

 • grotepluimveehouder

  Beste Jan, even bij de les blijven vorige week was de REP scharrel - 10 % !!!!
  Hij zat vorige week dus fout , laten we zien wat er gebeurd de vakanties zijn afgelopen dus het zou nu onderhand wel eens kunnen maar ik twijfel of het ook gebeurd??

 • De Toekomst

  Ik geloof natuurlijk helemaal niets van dat de eieren in italy zo duur zijn, als ze hier een dubbeltje duurder zijn gaan ze ze daar halen, en andersom niet!

 • Roy Tomesen

  Mensen hou op met klagen!
  Bekijk de statistieken en zie dat er veel meer hennen in de EU zitten als 2011 en 2012. hogere productie= lagere prijs. De vraag zal zijn wie deze crisis gaat volhouden dus iedereen zal moeten focussen op kostprijs!
  Sterkte in de strijd.
  En voor een goede discussie zou het fijn zijn als niet alle reacties anoniem zijn.
  Roy Tomesen

 • Momfer

  ik geef helemaal niks voor die statistieken,
  die zijn net zo onbetrouwbaar als al die
  geweldige economische cijfers die de
  laatste decenia over ons uitgestort zijn.
  we hebben hier te maken met kartelvorming
  en iedere pluimveehouder weet wie er de
  dikste nek heeft. ook jij tomesen

 • jan nederweert

  over een jaar hebben we betere eirprijzen

 • Roy Tomesen

  ben benieuwd wie mij zo persoonlijk aanspreekt @4007ib. beetje laf wel zo'n anoniem bericht

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.