Pluimveehouderij

Achtergrond 6 reacties

Prijsverschil tussen kooi en scharrel groter

Het prijsverschil tussen verrijkte kooi-eieren en scharreleieren is in de afgelopen week verder toegenomen.

Twee weken geleden was het gat tussen beide eiersoorten geslonken tot 30 cent. In de afgelopen week zijn scharreleieren licht in prijs gestegen, terwijl de noteringen voor de kooi-eieren zijn verlaagd. Het verschil in de NOP-richtprijzen voor scharrel en kooi-eieren van 62-63 gram is zodoende toegenomen tot 73 cent per 100 stuks.

Met name de toch relatief grote verlaging van de prijzen voor verrijkte kooi-eieren komt toch wel als een verrassing. Wellicht speelt hierin mee dat er extra veel eieren zijn aangeboden aan de industrie omdat deze week minder eieren konden worden verkocht voor export naar derde landen in verband met de viering van het suikerfeest. Deze vraag zal in de komende weken wel weer wat aantrekken.

Prognose: prijs licht hoger.

Laatste reacties

 • jan nederweert

  John Ramakers ik kan tellen wat ik wil maar zie de prijs niet licht stijgen leg me eens uit hoe jij telt

 • john.ramaker1

  @jan nederweert Als u doelt op de prognose, dan is dat gebaseerd op de verwachting dat de vraag weer wat aantrekt naarmate de zomervakantie voorbij gaat. Bij de scharreleieren is al te zien dat men inspeelt op een grotere vraag van consumenten als ze terugkeren van vakantie.

 • De Toekomst

  Ik denk toch dat er een lichtpuntje gaat komen, ik hoor dat in belgie eigelijk geen eieren te krijgen zijn op de vrije markt, en er is veel vraag van frankrijk, want die exporteren naar italie en spanje denkt men. zouden ze dan toch daar de tradionele kooien aan het leeg maken zijn?

 • hvhvof1

  kijk eens naar de franse eierprijs,deze week 30 cent eraf?????

 • Tonnis

  We krijgen het laatste half jaar alleen het voer vergoed niks voor de jonge hen en het beschikbaar stellen van arbeid en huisvesting. Om dit ontstane financiële gat weer recht te breien moeten we straks voer winsten gaan realiseren van rond de 11 Euro. Is dit niet het geval dan komen we straks tonnen te kort. Zie ik dit verkeerd?

 • Eierboer Zuid

  @ de toekomst : ik geloof niet dat er veel vraag is van Frankrijk : in Bretagne gooien de boeren de eieren stuk uit protest tegen de lage prijzen en spreken ze van een overproductie van 5%. Deze middag nog zag ik tijdens de nieuwsuitzending op de Franse tv-zender FR3 een reportage over de overproductiecrisis veroorzaakt door het gezamenlijk ombouwen van de kooien (een juiste analyse, denk ik). En van België moet je ook geen heil verwachten : daar komen tussen vandaag en nieuwjaar nog 1.000.000 henplaatsen erbij bij boeren die blijkbaar zo hard willen dat ze niet zien dat ze zo de markt nog verder verzieken.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.