Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Basiscontractprijs kuikens moeizaam gelijk

De basiscontractprijs voor kuikens blijft voor volgende week met moeite overeind op 84,5 cent per kilo.

Dat is 1,5 cent meer dan een jaar geleden. De afzet van pluimveevlees loopt maar matig. Bovendien is het aanbod van vleeskuikens ruim voldoende voor de vraag. De pluimveevleesbedrijven Jan van Ee en GPS verlagen hun contractprijzen zodoende met 0,5 cent naar respectievelijk 86 en 87 cent.

Prognose: prijs gelijk.

Laatste reacties

 • groot boerdam

  Ze laten de huis prijs zakken omdat de toeslagen hard oplopen!!!
  Dus mesters doe hier u voordeel mee.

 • jp.bierema

  Eigenlijk is't een ziek wereldje dat inkoopgebeuren. De cursus inkoop hebben ze allemaal gevolgd. Bovendien hebben we het in Nederland wanneer we prijzen of offerte's opvragen wanneer het om bedrijfsmatigheid gaat altijd over ex BTW en de inkopers schermen met een prijs die incl. BTW is. Je hebt er niks aan, de grote meute is BTW-plichtig.
  En die toeslagen is helemaal een poppenkast. Wettelijke afschaffing BCP wat mij betreft en een verbod op vermelding incl. de BTW want daardoor wordt nog beter duidelijk dat we worden onderbetaald. Als ik uien of graan of andere akkerbouwprodukten verkoop is een overeenkomst met een inkoper altijd ex BTW en zo hoort het te zijn.

 • jehanvankroaks

  De pluimvee-branche in Nederland ( daarbuiten zal het biet anders zijn) is altijd al een apart volkje geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.