Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Vrije vleeskuikens 1 cent per kilo duurder

De prijs van niet-contractgebonden vleeskuikens stijgt volgende week met 1 cent naar €1,04 tot €1,06 per kilo. Vooral Belgische slachterijen hebben een tekort aan dieren en kopen die bij.

De afzet van pluimveevlees loopt matig. De vakanties beginnen zo langzamerhand in diverse EU-landen en de Ramadan staat ook voor de deur. De basiscontractprijs blijft zodoende gelijk op 84,5 cent per kilo.

Prognose: prijs gelijk.

Eén reactie

 • jp.bierema

  Poultry/Rabbit » Chicken Category -A- Type 2 » Chicken Broiler (Week 28)

  Live broiler on farm

  Product type  Price  Variation  %Variation 
  White 1.15€/Kg 0.1€/Kg 9.52%
  Yellow 1.28€/Kg -0.04€/Kg -3.03%
  Product type  Average to 6 months  Minimum price this year  Maximum price this year  Minimum price of the last 12 months  Maximum price of the last 12 months 
  White 1.12€/Kg 0.98€/Kg 1.30€/Kg 0.98€/Kg 1.30€/Kg
  Yellow 1.15€/Kg 0.95€/Kg 1.40€/Kg 0.95€/Kg 1.40€/Kg

  In Spanje worden hele andere prijzen voor levende kippen betaald zoals u hierboven kunt zien! Sterke prijsschommelingen maar gemiddeld hoge tot zeer hoge prijzen per kg levend gewicht. Dat noem ik de slagroom op de taart.
  In Nederland krijgen we wel een stukje taart, maar de slagroom is er af gesnoept!

  Geachte Derk Klein Kranenberg, misschien is het voor u als Agrarisch econoom interessant om voor ons als vleeskuikenhouders eens uit te zoeken waarom hier de markt heel anders (minimaal) beweegt dan in de zuidelijker landen van de EU.
  Onze slachterijen kunnen toch de EU beleveren? Vanwaar dan de veel lagere prijzen hier in Nederland.
  In Italië bijvoorbeeld worden in week 28 levende kuikens in de lichtmestcategorie verhandeld voor prijzen tussen €1,36 en €1,38
  Ik kijk uit naar uw bevindingen!
  JP Bierema

Of registreer je om te kunnen reageren.