Pluimveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Hogere prijs steun in de rug van kuikenhouder

De afzet van pluimveevlees valt nog tegen volgens de slachterijen. Desondanks verhogen de meesten hun contractprijzen.

De basiscontractprijs stijgt daardoor met een halve cent naar 85 cent per kilo. Daarmee willen zij kuikenhouders een steun in de rug geven. Financieel gezien hebben de laatstgenoemden het moeilijk. De prijs van vrije vleeskuikens blijft gelijk op €1,05 tot €1,07 per kilo.

Prognose: prijs hoger.

Laatste reacties

 • probe14

  Het lichtje aan einde tunnel is begin van glorieuze rendementen in varkens- en pluimveevlees. Heel fijn.

 • Kuykenhouder

  euhh...meneer info387.....waar baseren wij dat op....#positiefishetwel

 • jp.bierema

  Een halve cent is een fooi en is heel veel te kort. Maar ja, als je al tijdenlang de zaak zit te flessen is het moeilijk plotseling tegemoet te komen aan gerechtvaardigde kritiek. Want wat moet je met het verleden als je als slachtsector al langdurig uit de portemonnee van de mesters hebt zitten graaien. Dat kan niet in één week worden rechtgezet. Feit is wel dat de poging enkele weken terug de levende dierprijzen te laten zakken is mislukt. Wij moeten veel meer tegengas geven als mesters en ons niet naar de slachtbank laten lijden. Er is me ter ore gekomen dat er betalingsachterstanden van voer tot 90 dagen zijn opgelopen, en dat is een trieste zaak. Dan lijkt het me een serieuze zaak dat we met mekaar de zaak wakker schudden.
  Want ik heb al het voorbeeld van de veel te lage BCP aangehaald met de steeds hoger wordende toeslag, maar weet wel dat de bedrijven met de Supermarkten contracten hebben afgesloten op basis van BCP. Die bedrijven waarvan er ééntje meer dan 30 procent van de hele handel in handen heeft vinden het fantastisch dat wij zo gek zijn dat we met steeds meer toeslag akkoord gaan maar de BCP minder stijgt. Dat zijn zorgwekkende toestanden waar we ons mee in de vingers snijden.
  Dus primaire sector: aktie met mekaar en vechten voor een juiste basiscontractprijs want zoals het nu gaat lijkt nergens op!

Of registreer je om te kunnen reageren.