Pluimveehouderij

Achtergrond

Eierprijzen moeilijk omhoog te krijgen

De eierprijzen zijn zeer moeilijk in beweging te krijgen. Dat komt vooral omdat er een overschot is aan scharreleieren. Aan de andere kant is ook nog eens sprake van een relatief kleine vraag.

De zomervakanties leiden normaal al tot een geringere vraag naar eieren. Daar bovenop komt ook nog eens het hete weer dat de consumptie van eieren nog eens sterker vermindert. Supermarkten doen het daarom rustig aan wat de bestelling van eieren betreft. Maar ook de industrie blijft afwachtend en koopt rustig eieren op het huidige lage niveau. De NOP-richtprijs voor verrijkte kooi-eieren vertoont een licht herstel, maar de scharreleieren nauwelijks een plusje opleveren ten opzichte van de voorafgaande week. Wageningen UR voorziet op basis van opzet- en inlegcijfers een lichte verbetering in het derde kwartaal van dit jaar.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.