Pluimveehouderij

Achtergrond 18 reacties

Prijs kooi-eieren stijgt flink

De afzet van verrijkte kooi-eieren loopt wat beter dan die van scharreleieren. De verwerkende industrie is wat actiever, omdat het dieptepunt van de eierprijs voorlopig is bereikt. Daardoor steeg de NOP-notering voor bruine verrijkte kooi-eieren van 62 tot 63 gram met €0,18 naar €4,39 per 100 stuks.

De lichte opleving van de prijzen van scharreleieren van vorige week zet deze week nauwelijks door. Door het warme vochtige weer, willen handelaren zo snel mogelijk af van hun scharreleieren. Het aanbod daarvan is dus behoorlijk ruim. Bovendien beginnen in Duitsland al zomervakanties. De stijging van de NOP-prijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram blijft dus beperkt tot 2 cent naar €4,94 per 100 stuks.

Prognose: prijs gelijk

Laatste reacties

 • himmelsfarm

  nu zou ik toch wel eens willen weten hoe de eierprijs wordt samengesteld.
  Wie bepaalt nou de prijs. Ik geloof niet in het verhaal dat Amsterdam de richtprijs is, want een paar weken geleden was Amsterdam 0,50 omhoog enj de NOP ging naar beneden. Nu weer, Amsterdam 0,02 omhoog Rep ruim 0,20 omhoog, Barneveld o,31 omhoog en die NOP 0.02 omhoog. Welke puddingviool(rotterdams voor ??) vedient hier nu het meeste aan?? Diegene die de eireprijs vaststelt moet toch begrijpen, dat die beppies 1. voor dit geld geen eieren kunnen maken en 2 dat er als in Amsterdam of Rep de prijzen stijgen, ook de NOP moet stijgen??. Sorry maar ik word hier niet goed van. Wie zit hier nu GOUD te verdienen?? de pluimveehouder niet.

 • Henk uit limburg

  Het kon nog wel eens zo zijn dat we aan het begin staan van een nieuwe prijsdaling ! De zomer moet nog beginnen , er komen veel kippen uit de rui en de broedkasten liggen stikvol. Voor mij in ieder geval reden genoeg om me flink zorgen te maken!!!

 • kk

  Henk uit Limburg, als dit zo is zijn de gene die de broed kasten vol hebben liggen die zich zorgen moeten gaan maken , wie kan straks die jonge hennen betalen. Trouwens niet zo slim om steeds maar te roepen dat de prijs gaat dalen zeg dan niks altijd beter dan negatief te praten.

 • kipmetkop

  Interessant om te weten of Henk uit Limburg eieren moet kopen of verkopen!

 • bankivahoen

  Er staat erg veel opfok leeg dus er komen veel minder hennen aan de leg na de zomer als andere jaren.

 • grotepluimveehouder

  Helaas deel ik de mening van Henk, ik moet in ieder geval mijn eieren verkopen en zoek naar een vaste/ bodem prijs en dat valt op dit moment niet mee. Als de handelaren zouden denken dat de eieren duur zouden worden dan zouden ze nu ook fatsoenlijke prijzen bieden, de mensen die ik op mijn bedrijf heb gehad boden of niets of veel te lage prijzen!!
  Ik hoor graag als jullie iemand die wel €1,10 wil bieden want dat hebben we toch nodig bij deze voerprijzen !

 • De Toekomst

  Ik denk ook dat Henk gelijk heeft, en KK denk je nou echt werkelijk dat de handel deze reactie's leest en daar op inkoopt, echt niet maar je moet niet de kop in het zand steken, vraag en aanbod DAT bepaalt de prijs, en ja ik moet OOK verkopen. Het kan nog verlichten als zuideuropa de regels gaan toepassen, volgens ingewijden moeten ze voor 31 juli in orde zijn anders verliezen ze de vergunning, maar ja de italiaanse controleurs!!!

 • kk

  @toekomst, handelaren zijn net mensen ze nemen alles mee wat in hun voordeel uitpakt. wat de prijs betreft hoe verklaren jullie dat er op het ogenblik hoge prijzen betaald worden aan pluimveehouders als ze hun kippen niet voortijdig laten slachten. dit is zeker omdat er te veel eieren zijn.
  in landen als Belgie worden op het ogenblik nog steeds kooi eieren verkocht als scharrel ik werd laatst door een handelaar er op gewezen dat eieren met mijn print code in de winkel lagen de print code was echter anders van opzet dan de onze ,bij ons gaat geen ei de deur uit zonder print dus het waren hier waarschijnlijk kooi eieren met onze scharrelprint.

 • kk

  @toekomst als jij denkt dat vraag en aanbod de prijs bepaalt ben jij de gene die de kop in het zand steekt.Net als Himmelsfarm zet ik grote vraag tekens bij de prijs vorming manipulatie is volgens mij de vormer van de prijs.

 • De Toekomst

  KK natuurlijk zijn handelaars net mensen, maar als jij een stal bij wil bouwen, zeg je dan ook tegen de aannemer je krijgt van mij wel 20 procent bij want het gaat zo slecht in de bouw en jullie moeten ook leven? En het zelfde tegen de voerleverancier, ieder geeft liever zo weinig mogelijk uit, en dat is nou eenmaal handel. En tegen onze grote pluimveehouder, je moet eigelijk helemaal geen contract af willen sluiten, daarom is ons systeem verkeerd, produceren om te verkopen en niet verkopen om te produceren

 • kk

  @ Toekomst, waar jou vergelijking op slaat kan ik niet rijmen, het enige wat hier uit blijkt dat jij het goed keurt dat ze de prijs manipuleren en dat daar niemand wat aan doet, of je bent zelf handelaar die hier van profiteert of je hebt het niet door dat jou @Toekomst dank zij deze praktijken erg onzeker is.

 • jwvk

  Het zal mij meevallen als ik volgend jaar nog kippenboer ben!!!
  En als ik dit overleef weet ik niet of ik het nog zo leuk vind?

 • jwvk

  Oh ja, en ik had ook liever kooieieren gehad, een stuk minder gezeik in ieder geval.

 • bankivahoen

  Misschien moet de batterij maar weer in ere hersteld worden, ik zeg voedselveiligheid boven alles.

 • jwvk

  En een lagere kostprijs is ook wel handig. En de industrie heeft ze ook liever.

 • lub tuf

  jwvk,jij bent volgend jaar nog wel kippenboer ,de tijd van goedkoper voer en duurdere eieren komt steeds dichterbij.en doe de groeten aan a

 • Henk uit limburg

  Lub Tuf , je hebt zeker de noteringen nog niet gezien?? Ik heb meer vertrouwen in het goedkopere voer dan in dure eierprijzen.

 • jwvk

  Ik help het je hopen Lub tuf. En zal ik doen.

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.