Pluimveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Kuikenprijzen gelijk door krapper aanbod

Het aanbod van vleeskuikens is begin volgende week krap.

Dat is een gevolg van Tweede Pinksterdag op 20 mei. Toen zetten vleeskuikenhouders geen dieren op. Daardoor blijven alle kuikenprijzen gelijk. De basiscontractprijs is 84,5 cent per kilo. Dat is 2,5 cent per kilo meer dan een jaar geleden. Aan het eind van volgende week neemt de aanvoer van vleeskuikens wel toe. Dat kan de prijs drukken.

Prognose: prijs lager.

Laatste reacties

  • probe14

    Derk, ze hebben je weer wat wijs willen maken. Tekort is structureel. Wen er maar vast aan. Slachterijen rijden 500 km voor een vracht, om in Nederland de prijs te drukken. Maar dat houd ook op. Kuikens gaan simpelweg erg hard duurder worden. En daar is niks mis mee. Nu allemaal een week opschuiven zou het beste zijn. Maar een utopie helaas!

  • jp.bierema

    Het blijft eigenlijk een mineurstemming vanaf de slachtkant. Wellicht wordt ook daar niet veel verdiend. Maar ik wacht al vijftien jaar lang (15, u leest het goed) dat er eens staat te lezen: Vleesverkoop gaat best, het loopt als een tierelier. Echter zolang we met kreunen en steunen kunnen teren op het financiëel vermogen wat er nog is bij de pluimveehouder dan gaat daar de voorkeur naar uit. De vleeskuikenhouderij heeft al een lange periode met lage marge's te maken door hoge voerprijzen en dat moet je aanvaarden, maar in de zomer dan een extraatje door veel vraag zit er niet aan bij de heren slachters. 2 weken terug was er geen los kuiken meer te krijgen en de vrije prijs stijgt, maar men weet niet hoe snel weer over te gaan op de klaagzang om maar te voorkomen dat er meer moet worden betaald. Bedankt en denk goed aan u zelf heren slachters.
    En dat er nu staat dat er druk op de prijs komt heeft alleen te maken met het feit dat de heren weten dat de voerprijzen wat gaan zakken en er weer een reden is om ons dat af te nemen. Eigenlijk is het ook een vorm van graaien.

Of registreer je om te kunnen reageren.