Pluimveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Eierafzet naar supermarkt loopt best aardig

De supermarkten zijn op dit moment goed in de markt voor eieren. De verkoop aan de retail verloopt deze periode beter dan gemiddeld.

Dat geldt voor de verkoop aan Nederlandse supermarkten, maar ook de Duitse en Belgische winkels kopen aardig wat eieren in.

De goede afzet naar de supermarkten kan de eiermarkt echter nog niet uit het slop trekken. De prijzen gaan ook voor de komende week nog wat omlaag. Maar de bodem lijkt in zicht. Stabilisering van de prijzen ligt in de lijn der verwachtingen.

Op dit moment is de afzet naar de industrie nog maar matig. De verwachting was dat de verwerkers op het huidige prijsniveau weer wat actiever zouden worden in hun inkoop, maar blijkbaar zien zij dat zelf toch nog anders.

De eierexport naar derde landen laat een verdeeld beeld zien. Het Midden-Oosten koopt redelijk veel eieren. De afzet naar Afrika valt echter tegen. Het gevolg hiervan is dat er nog te weinig eieren weg gaan om het grote aanbod tegen hogere prijzen te kunnen verkopen.

Prognose: stabilisering in prijzen.

Eén reactie

  • De Toekomst

    Staat er niet goed bij, het aanbod is gewoon veel te groot, en nu worden er veel hennen vervroegd geruimd, maar die zetten over een paar maanden allemaal weer op want er zijn veel nieuwe stallen gezet. Komt nog bij dat er in belgie nog regelmatig open dagen zijn met nieuwe stallen en dat zijn geen kleintjes van 100.000 tot 240.000 duizend daar komen er nog een miljeon bij zegt men. dus zeg het maar.

Of registreer je om te kunnen reageren.