Pluimveehouderij

Achtergrond

Eerste steenlegging nieuwe pluimveestallen Belgisch proefbedrijf

Op het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel (Bel.) is dinsdag 28 mei officieel de eerste steen gelegd door gedeputeerde voor Landbouw en Innovatie Ludwig Caluwé.

Op het proefbedrijf worden twee nieuwe stallen gebouwd, een stal voor 23.000 leghennen en stal voor 20.000 vleeskuikens. De bouw van de nieuwe stallen is noodzakelijk om in de toekomst op milieu- en diervriendelijkheid en kostenbesparende pluimveehouderij te blijven inzetten. In de lente van 2014 wordt de ingebruikname verwacht. De provincie Antwerpen, de Vlaamse overheid en de pluimveesector betalen de nieuwbouw.
De eerste steenlegging viel samen met de twintigste verjaardag van het Proefbedrijf Pluimveehouderij.

Bekijk de foto's en lees de bijschriften voor meer achtergrondinformatie over de uitbreiding van het bedrijf

Foto

 • Het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel (B.) bestaat dit jaar 20 jaar. In 1993 werden de vleeskuikenstallen in gebruik genomen, waarna in 1995 de ingebruikname van de leghennenstallen volgde. Het bedrijf wordt uitgebreid.

  Het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel (B.) bestaat dit jaar 20 jaar. In 1993 werden de vleeskuikenstallen in gebruik genomen, waarna in 1995 de ingebruikname van de leghennenstallen volgde. Het bedrijf wordt uitgebreid.

  Foto: Proefbedrijf Pluimveehouderij
 • Op het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel (Bel.) is dinsdag officieel de eerste steen gelegd door gedeputeerde voor Landbouw en Innovatie Ludwig Caluwé.

  Op het Proefbedrijf Pluimveehouderij in Geel (Bel.) is dinsdag officieel de eerste steen gelegd door gedeputeerde voor Landbouw en Innovatie Ludwig Caluwé.

  Foto: Proefbedrijf Pluimveehouderij
 • De Vlaamse pluimveesector is goed voor een omzet van €500 miljoen en vertegenwoordigde in 2012 9 % van de totale Vlaamse omzet in land- en tuinbouw.

  De Vlaamse pluimveesector is goed voor een omzet van €500 miljoen en vertegenwoordigde in 2012 9 % van de totale Vlaamse omzet in land- en tuinbouw.

  Foto: Proefbedrijf Pluimveehouderij
 • Johan Zoons, directeur van het Proefbedrijf Pluimveehouderij, poseert hier samen met Ludwig Caluwë.

  Johan Zoons, directeur van het Proefbedrijf Pluimveehouderij, poseert hier samen met Ludwig Caluwë.

  Foto: Proefbedrijf Pluimveehouderij
 • Toename van het aantal leghennen en proefafdelingen is noodzakelijk om de verschillende systemen te kunnen testen. Uitbreiding van het aantal vleeskuikens is gewenst vanwege de behoefte aan meer statistisch vergelijkingsmateriaal.

  Toename van het aantal leghennen en proefafdelingen is noodzakelijk om de verschillende systemen te kunnen testen. Uitbreiding van het aantal vleeskuikens is gewenst vanwege de behoefte aan meer statistisch vergelijkingsmateriaal.

  Foto: Proefbedrijf Pluimveehouderij
 • Directeur Johan Zoons raamt de totale kosten van de uitbreiding van het proefbedrijf op €5 miljoen.

  Directeur Johan Zoons raamt de totale kosten van de uitbreiding van het proefbedrijf op €5 miljoen.

  Foto: Proefbedrijf Pluimveehouderij
 • Plattegrond van het Proefbedrijf Pluimveehouderij. Linksboven is de nieuwe leghennenstal te zien, met pal daarnaast het eierlokaal. Rechtsonder staat de nieuwe vleeskuikenstal.

  Plattegrond van het Proefbedrijf Pluimveehouderij. Linksboven is de nieuwe leghennenstal te zien, met pal daarnaast het eierlokaal. Rechtsonder staat de nieuwe vleeskuikenstal.

  Foto: Proefbedrijf Pluimveehouderij

Of registreer je om te kunnen reageren.