Pluimveehouderij

Achtergrond

De pluimveehouder van morgen!

De laatste jaren heeft de pluimveehouderij veel stappen gezet om tot een duurzame toekomst te komen. Maatschappelijke wensen op het gebied van dierenwelzijn en producten met meer oog voor omgeving, gezondheid en milieu hebben geleid tot grote veranderingen in het houden van pluimvee.

Recent werd één en ander samengevat onder de noemer ‘de kip en het ei van morgen’, tijdens het nationaal pluimveecongres van het Productschap Pluimvee en Eieren en Dutch Poultry Centre. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de kip en het ei van morgen nooit klaar zijn. De maatschappij blijft veranderen en uitdagingen blijven bestaan. Verduurzaming blijft de komende jaren een belangrijk onderwerp voor de pluimveesector en sociale thema’s zullen de boventoon voeren.

In de discussies en presentaties van de toekomst gaat het over mooie kansen voor de pluimveehouderij. Echter waar een individuele pluimveehouder op in moet zetten, waar de kansen per bedrijf liggen, daar blijft het meestal vaag. Dat werpt de vraag op: hoe zit het eigenlijk met de pluimveehouder van morgen? Hoe houdt deze zijn saldo op orde om een goede toekomst te hebben. Juist daar gaat het over tijdens de Pluimvee Relatiedag van Pluimveehouderij en LTO Nederland/NOP op 13 juni aanstaande in Barneveld. Dagvoorzitter Eric Hubers namens LTO/NOP en organisator Fabian Brockötter namens Pluimveehouderij nodigen u van harte uit.

Pluimveehouderij en LTO/NOP zijn er voor de pluimveehouder van morgen. Wij willen u meenemen in boeiende sessies, waarin u wordt uitgedaagd uw eigen bedrijf, uw management nog verder te optimaliseren. Los van keuzes voor systemen of nichemarkten, in de stal maakt ú het verschil. Experts uit de praktijk en collega-pluimveehouders delen hun ervaringen en hopen u te inspireren om het saldo nog beter voor elkaar te krijgen. Van de praktijk, voor de praktijk.

 

Meld u hier aan voor de Pluimvee Relatiedag.

Fabian Brockotter

Of registreer je om te kunnen reageren.