Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Afzet eieren valt tegen na Pasen

De verkoop van scharreleieren bij supermarkten is fors ingezakt na Pasen. Consumenten kopen, ondanks het koude weer, even wat minder eieren bij supermarkten. Bovendien is het aanbod nog ruim. Daardoor daalt de NOP-prijs van bruine scharreleieren fors (met €0,62 naar €5,45 per 100 stuks).

De aanvoer kan de komende weken krapper worden, omdat diverse leghennenhouders hun uitgelegde dieren ruimen. Dat zou de prijsdaling kunnen stoppen.

De eierverwerkende industrie koopt ook maar mondjesmaat eieren in, omdat zij wacht op een verdere prijsdaling. De NOP-notering voor verrijkte kooi-eieren daalt zodoende met €0,15 naar €3,83 per 100 stuks. Ondanks die prijsdaling, bestellen derde landen nog niet veel eieren.

Prognose: prijs lager

Laatste reacties

 • De Toekomst

  De industrie koopt wel in denk, maar die komen van oekraiene. Maar ja als de wetgeving dit toe staat wat is er dan aan te doen. misschien kunnen we ze wat steun geven vanuit europa om dat ze nog wat verder kunnen uitbreiden!

 • Momfer

  mijn eier afzet loopt steeds beter,waarom belt de notering commisie mij nooit.

 • kipmetkop

  Het is merkwaardig dat er zo negatief wordt geschreven over de eierconsumptie na Pasen. Ik krijg alleen maar berichten dat die boven verwachting hoog is. Het lijkt er sterk op dat de informanten voor dit artikel er baat bij hebben dat de eierprijs nog verder zakt, zodat hun marge kan worden vergroot!

 • De Toekomst

  Ik denk ook dat het russich ei de boosdoener is.

Of registreer je om te kunnen reageren.