Pluimveehouderij

Achtergrond 14 reacties

Forse prijsdaling eieren na Pasen

De afzet van eieren voor levering na Pasen valt zwaar tegen. Consumenten kochten voor dit feest behoorlijk eieren. Na de feestdagen verwacht de handel dat de consumenten minder eieren eten. Bovendien is het aanbod van alle soorten eieren erg groot. Daardoor dalen de prijzen fors.

De NOP-richtprijs voor bruine scharreleieren van 62 tot 63 gram daalt met €0,67 naar 6,07 per 100 stuks. Vorig jaar was de prijsval veel groter. Toen bereikte de eierprijs vlak voor Pasen nog een recordhoogte met €12,29. Dat was voor een groot deel een gevolg van de verplichte omschakeling van traditionele legbatterijen naar alternatieve huisvestingsvormen in heel Europa. Na Pasen daalde de eiernotering vorig jaar in 3 weken tijd met €4,27 naar €8,02 per 100 stuks.

Prognose: prijs lager

Laatste reacties

 • wolfje

  Het heeft lang goed gegaan, maar de laatste weken is derk weer aan het vergelijken geslagen met voorgaande jaren. Uitermate irritant, dat kan ik zelf ook opzoeken als daar behoefte aan is.

 • bankivahoen

  Ik denk dat de pluimveerechten dit jaar nog verder in prijs dalen door de leegstand die gaat komen .

 • De Toekomst

  Inderdaad aan vergelijken schiet je weinig mee op, er zijn iedere keer andere omstandigheden, denk aan voer prijs hennenprijs etc. Het gaat erom wat de kostprijs nu is! En ja het kan wel eens een hele warme zomer worden.

 • jwvk

  Hoe weten ze wat en hoeveel de consument gaat eten? Eieren zijn een goedkoop product en aangezien de economische situatie kan het wel zijn dat de consumenten juist voor een eitje kiezen in plaats van vlees bijvoorbeeld.
  Dus het kan alle kanten op.

 • ariefritz

  Vreemd die grote prijsdaling, de week voor Pasen, daar hebben maar enkele personen belang bij.
  Aangezien er afgelopen week vaker dan 2 maal de eieren werden opgehaald.
  Er was helemaal geen overscho aan eieren. De prijs had nooit zo snel mogen dalen.

 • kleine pluimveehouder

  je hebt gelijk ariefrits maar wat kunnen wij als pluimveehouders daar aan doen

 • ariefritz

  Kleine pluimveehouder, als legpluimveesector er bij onze vertegenwoordigers op aandringen, de commissie die de notering bepaald, eens tegen het licht te houden.

 • lub tuf

  de prijs wordt inderdaad gemanipuleerd. kijk naar de amsterdamse grossiersnotering , die piekt om de vier weken . week 4 .8.12.enz. en dit was vorig jaar ook het hele jaar zo. nu kun je denken dat is mooi dat trekt nop notering mee, maar ik weet zeker dat we de drie weken er tussen worden bedonderd.

 • Roy Tomesen

  wachten op week 16 dan...........

 • mwhjanssen5

  Alle pluimveehouders in europa 2% opruimen en we verdienen morgen weer allemaal geld.

 • Momfer

  mwhjanssen met dubbel s5,zolang de heren handelaren het met elkaar eens zijn en de noppers zich laten paaien met vette toeslagen veranderd er niets.al ruim je allemaal 20% op.

 • Eierboer Zuid

  Ariefritz, de commissie die de notering bepaalt, wie zit daar in ? Ik bedoel de vertegenwoordigers van de pluimveehouders, zijn dat zelf pluimveehouders ? Of zijn dat broeiers en mensen uit de veevoederindustrie, die zaken moeten doen met de eierhandelaars die aan de andere kant van de tafel zitten ? Daar loopt het al fout. Anderzijds : zo lang er in Nederland veel te veel kippen zitten zullen de prijzen nooit goed zijn.

 • mwhjanssen5

  4007ib waarom waren de eieren ten tijde van omschakeling dan zo geweldig hoog niet omdat er teveel eieren waren?? Als wij met alle pluimveehouders op een lijn zaten dan kunnen we veel bereiken maar wij opereren als individuen en die zijn makkelijk uit te spelen!!

 • kleine pluimveehouder

  De eieren van circa 60 gram kosten bij de liddle winkel 18 cent . Dat is een goede prijs.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.