Pluimveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Eiermarkt niet in teken van Pasen

De eiermarkt is niet echt in de Paasstemming. Normaal gesproken stijgen de eierprijzen vlak voor Pasen flink, omdat consumenten met dit feest meer eieren eten.

Dit jaar is van een Paaseffect op de prijzen geen sprake. Integendeel: de prijzen dalen zelfs flink. De NOP noteert donderdag voor scharreleieren 29 cent lager op €7,22 en voor kooi-eieren 59 cent lager op €4,80 per 100 stuks. Dat zijn heel andere prijzen dan een jaar geleden. Toen bereikten de NOP-noteringen nog een recordhoogte van €11,88 per 100 stuks.

Het grote aanbod is de oorzaak van de daling van de eierprijzen. De vraag is helemaal niet slecht, maar inkopers van supermarkten en de eierverwerkende industrie hebben eieren voor het oprapen.

Prognose: prijzen lager.

Laatste reacties

 • lub tuf

  en dan willen ze de pluimveerechten ook nog afschaffen,hoe weinig verstand kan een mens hebben. 25% afromen!

 • mwhjanssen5

  25 % afromen is geen oplossing, alle geproduceerde eieren die europa binnen komen zouden aan dezelfde standaardseisen moeten voldoen als in europa gelden maar ja dat is zelfs binnen europa niet het geval, maar als dat word bewerkstelligd kunnen wij tegen iedereen concureren en is er ook geen overaanbod meer. En als er overaanbod komt in heel europa 5 % hennen opruimen en morgen is de prijs weer goed. Maar ja ook dat bereik je nooit omdat iedereen korte termijn denken doet. Want laat dat de buurman maar doen dan kan ik weer profiteren en zolang wij niet op een lijn zitten is het voor de machtige supermarkten makkelijk om partijen tegen elkaar uit te spelen.

 • Boer Piet

  Ik vind het allemaal maar raar , een paar weken geleden nog werd er door de eierhandel vertelt dat we moesten wachten met het afsluiten van kontrakten omdat de prijs zou gaan stijgen. Nu zakken de prijzen en nu is mijn eierhandel niet meer thuis ??!! Wij hebben nu het probleem. Weet iemand of er nog handelaren zijn die iets willen of kunnen doen ? Anders krijgen wij een groot probleem deze zomer.

 • Global Food Group

  Boer Piet , dan moet je even kontakt opnemen met ons , wij hebben nog mogelijkheden om te werken met een bodemprijs in combinatie met een voerprijs. Bel dan even met 0495 632030 en vraag naar Math Lemmers.

Of registreer je om te kunnen reageren.