Pluimveehouderij

Achtergrond 8 reacties

Zware scharreleieren iets duurder

Ondanks een groot aanbod is de vraag naar (middel)zware scharreleieren goed. Door het koude weer kopen consumenten behoorlijk wat van deze eieren in supermarkten.

Door de economische crisis is het eten van eieren bovendien goedkoper dan de consumptie van vlees. Sommige consumenten schakelen zo nu en dan over van een stuk vlees naar een ei. De NOP-richtprijs stijgt deze week zodoende met 12 cent naar €7,53 per 100 stuks. De afzet van lichte scharreleieren loopt wat moeizamer.

De eierverwerkende industrie drukt haar inkoopprijzen van verrijkte kooi-eieren door het grote aanbod flink. De NOP-prijs voor bruine kooi-eieren daalt zodoende met 22 cent naar €5,65 per 100 stuks.

Prognose: prijs scharreleieren hoger en kooi-eieren lager

Laatste reacties

 • lub tuf

  zeg Derk wordt het niet eens tijd dat je ook een analyse maakt over bio en uitloop eieren,dat marktaandeel is inmiddels toch groter dan dat van de kooi eieren.

 • lub tuf

  en voor de NOP,wordt het niet eens tijd dat jullie een notering maken voor bio en uitloop eieren.

 • wolfje

  Lub tuf wees blij dat we met de scharrelnottering kunnen mee liften.als we het van dioxine en AI besmetting moesten hebben hadden we de deuren al lang kunnen sluiten.

 • Almagro

  Lub tuf, en waarop moet volgens jou een bio of uitloop notering op gebaseerd worden. Deze afzet is namelijk grotendeels afhankelijk van de afzet in Duitsland. Wanneer ik zie wat daar gebeurd en wat ik hoor wat ze nog willen dan wees maar blij dat er een scharrelnotering als basis gebruikt wordt.
  Probeer anders eens bio eieren voor de kostprijs te verkopen. Succes !

 • Henk uit limburg

  als ik zie wat er in duitsland allemaal gebeurd dan vraag ik mij nu wel af hoe het er na pasen gaat uitzien , volgens mij krijgen we historisch lage prijzen!! Nu maar hopen dat het voer gaat zakken , de voerfabrieken verdienen in elk geval nog genoeg!!

 • De Toekomst

  Ik ben ook bang dat Henk gelijk heeft,en daling van de voerprijs zal voor september ook niet geweldig zijn. het zou wel eens een hete zomer kunnen worden.

 • Boer Piet

  Is nu ineens iedereen negatief of zijn er gewoon handelaren aan het werk die de markt omlaag willen praten. Vooralsnog gaat de NOP scharrel iedere week mooi omhoog.

 • De Toekomst

  Ben je er nog gerust op boer piet deze week? Maar denk niet dat ik er blij mee ben!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.