Pluimveehouderij

Achtergrond

Dit jaar geen paaspiek in eierprijzen

De legkippenhouders lijken het dit jaar zonder paaspiek te moeten doen. De afzet naar winkels in Nederland en Duitsland loopt op dit moment wel redelijk goed, maar de andere bestemmingen laten het wat afweten.

De industrie heeft redelijke voorraden en toont alleen wat interesse op een lager prijsniveau. Kokerijen en ververijen staan ook niet te dringen op de eiermarkt, omdat zij waarschijnlijk al een groot deel van hun behoefte voor de paas-afzet hebben ingedekt. Daarnaast is ook de export naar derde landen heel rustig, mede omdat daar ook nog wat voorraden zijn van eerder geleverde partijen. Deze situatie voedt de gedachte dat de afzet de komende weken een beetje blijft doorsukkelen richting Pasen.

Prognose: rustige afzet

Of registreer je om te kunnen reageren.