Pluimveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Basiscontractprijs kuikens 0,5 cent hoger

Het aanbod van vleeskuikens is krap. Daardoor stijgt de basiscontractprijs voor volgende week met 0,5 cent naar 83,5 cent per kilo.

De notering van niet-contractgebonden vleeskuikens stijgt ook met 2 cent naar €1,02 tot €1,04 per kilo. Slachterijen klagen over de marges op de verkoop van pluimveevlees. Die valt nog tegen. Om hun slachthaken te vullen, kopen slachterijen toch dieren tegen in hun ogen te hoge prijzen.

Laatste reacties

 • geraerts1

  Als iemand moet klagen over de marges dan zijn het de pluimveehouders wel.
  Als ze vinden dat de prijzen te hoog zijn terwijl de pluimveehouder er fors geld bij moet leggen dan moeten de slachterijen zich diep schamen

 • hb56

  Zou de NMA hier al van weten? 0,5 cent erbij om de boeren een sprankje hoop te geven en ondertussen dure kippen halen in Polen om de markt hier te blijven beheersen.

 • hb56

  Er ontbreekt trouwens nog een notering, de prijs waar slachterijen onderling zaken voor doen...... Volgens ingewijden ligt die regelmatig aanzienlijk boven de vrije markt.
  Kennelijk zijn onze kippetjes veel waard!

 • red

  Een ieder kan van alles roepen maar, doe iets met elkaar allen 1 week exstra leegstand geeft krapte. Lege slacht haken kosten meer dan de dure kippen uit de ons omringende landen. Een eerlijke BCP geeft voor de inkopers van de grootwinkelbedrijven ook een duidelijker sein af dan de geheime toeslagen die varieren tussen de 12 en 18 cent per kilo. Dus 10 cent bij de BCP op en je hebt iets om te laten zien dat je meer moet hebben voor je producten.
  Waar is de oud hollandse handels mentaliteit???

 • Paul Grefte

  Slachterijen hoeven helemaal niet meer te betalen. GPS, Bor, Esbro en Heijs verhogen hun prijzen niet. Clazing en Miert zijn elk wel minimaal 1,5 (!) cent gestegen maar kopen toch niet op hun eigen notering in.
  Hoezo marktwerking? BCP, weg ermee....!!

 • hb56

  De NMA is drukker met de verkoopkant van de slachterij, de inkoopkant heeft (op korte termijn) geen negatieve invloed op de prijs van het voedselpakket. Waken of de consument wordt belazerd wordt is kennelijk veel belangrijker dan dat de producent wordt belazerd.
  Maar ja, de slachterijen worden weer gemangeld door de supermarktketens zoals we in het recente rapport hebben kunnen lezen, dus die doen hetzelfde maar bij hun inkoop. Aan de inkoopkant mensen klem zetten is nu eenmaal makkelijker dan aan de verkoopkant, behalve voor de producent, die lukt dat nu net weer niet.

 • hb56

  een rol voor de NVP misschien? ook al laten ze zich sponsorren door de slachters, ze zouden toch op moeten komen voor de pluimveehouders?

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.